19/06/2021

Primarul Bogdan Loghin explică necesitatea restructurării

Scris de Saptamanalul de Radauti


Orașul are grad maxim de îndatorare, datorii imense, drumuri neasfaltate și nu are utilități, în timp ce doar 22 la sută din banii din buget sunt pentru investiții, iar 35 la sută pentru salarii.

Primarul municipiul Rădăuți, Bogdan Loghin, a explicat, sâmbătă seara, printr-o postare pe contul personal de facebook, necesitatea restructurării activității Primăriei arătând că prin noua organigramă se vor realiza, în patru ani, economii de un milion de euro, iar municipiul are nevoie de fonduri pentru a putea fi rezolvate problemele majore cu care se confruntă.
Potrivit primarului, în anul 2021 în municipiul Rădăuți 35% din bugetul local reprezintă salarii, iar doar 22% din bugetul local sunt investiții efective, iar municipiul are grad maxim de îndatorare și datorii imense având și drumuri neasfaltate, lipsa utilităților, lacune majore în relația cu contribuabilul, loc codaș la turism.


Se impun măsuri majore de corijare, validate prin vot!”, a menționat Bogdan Loghin.
El prezintă și câteva din posturile propuse pentru restructurare prin noua organigramă, care se traduc în suma de aproximativ 1 milion de euro în 4 ani, calculul final urmând să fie făcut în luna septembrie după organizarea tuturor concursurilor.
Astfel, la Poliția locală se reduc 10 posturi, la Direcția de asistență socială – 11 posturi, la Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” Rădăuți – 4 posturi contractuale, la Biblioteca „Tudor Flondor” – 5 posturi.
Totodată, el arată că propune și înființarea de noi posturi pentru eficientizarea actului administrativ cum ar fi la patru posturi la Fonduri europene, un post la Monitorizarea serviciilor publice, alte trei posturi la Achiziții publice și câte un post la Corpul de control al primarului și Compartiment Fond Funciar.


Primarul mai spune că se vor face și schimbări la Urbanism și Direcția Tehnică.
Am fost extrem de sincer și corect spunând încă din campania electorală că structura administrativă a primăriei nu este una funcțională și că voi schimba acest lucru prin atributul ce revine primarului: Organigrama! Nu vreau să revin la a enumera aceste disfuncționalități pentru că le știm cu toții, dar vreau să accentuez faptul că îmi voi îndeplini promisiunile până la capăt, pentru că de asta am fost ales!”, a declarat Bogdan Loghin.


El spune că rădăuțenii sunt acum la începutul unui lung drum al dezvoltării și le promite că va fi dezvoltare și din punct de vedere cultural, dar că acest lucru se poate realiza asumându-și și sacrificii, menționând că chiar în perioada următoare vor fi foarte multe activități culturale.
Am observat că dintre toate propunerile menite desființărilor de posturi, nu a atras atenția decât un post de bibliotecar. Se vehiculează nume, deși persoana cu acest nume are gradația cea mai mică în raport cu ceilalți bibliotecari. Ar trebui totuși spuse lucrurilor pe nume până la capăt și anume că: desființarea posturilor se face conform legii în funcție de gradația profesională, la fel cum se fac și concursurile post pe post, ca să nu mai spun că studiile postliceale se situează în partea inferioară a gradațiilor, totuși… Se vehiculează nume de persoane cu toate că se restructurează posturi, conform legii!”, a mai spus Bogdan Loghin.
Primarul de Rădăuți a subliniat că el nu face decât să pună în aplicare programul cu care a candidat și a fost ales.
Nu știu câți primari sunt linșați public pentru că au câștigat alegerile și își pun în aplicare programul”, a arătat Loghin.
El transmite că va fi primarul tuturor rădăuțenilor așa cum a promis, având grijă de toți, mai ales pentru cei care, pentru moment, par a se găsi într-o situație fără ieșire.
Vă rog să ne creditați cu încredere! Îmi doresc să fim curajoși, aplicați și determinați, pentru ca în final, Rădăuțiul să aibă o șansă!”, a conchis Bogdan Loghin.

Saptamanalul de Radauti