19/06/2021

Mașină răsturnată pe șoseaua de centură din Rădăuți. Două persoane au rămas încarcerate

Scris de Saptamanalul de Radauti


  • Două autoturisme au intrat în coliziune pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, spre Horodnic, vineri noapte. În urma impactului una dintre mașini s-a răsturnat în afara părții carosabile.
  • Două persoane din autoturismul răsturnat au rămas încarcerate. Cei doi bărbați au fost extrași de pompierii militari din mașină și au fost transportați la spital.

Un bărbat de 35 ani, din Bilca, conducea autoturismul BMW X5 pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre D.N. 17 A către DN 2H. În calitate de pasager în autoturism, pe scaunul din dreapta față, se afla un bărbat de 34 ani, din municipiul Rădăuți.

Într-o curbă ușoară spre dreapta, conducătorul auto a pătruns pe sensul opus de mers, moment în care a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca Ford, ce era condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 30 ani, din comuna Marginea. Ulterior conducătorul autoturismului BMW a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă, autoturismul răsturnându-se pe terenul agricol.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului BMW și a pasagerului din acest autoturism, aceștia fiind transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți. La fața locului au mai intervenit pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanța SMURD.

Șoferul autoturismului BMW a refuzat testarea cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul autoturismului Ford a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Saptamanalul de Radauti