20/06/2021

Traian Andronachi critică planul de reorganizare a primăriei, propus de primarul Bogdan Loghin

Scris de Saptamanalul de Radauti


  • Printr-o postare pe facebook, Traian Andronachi critică propunerile primarului Bogdan Loghin de reorganizare a primăriei. Aceasta este prima intervenție publică a juristului Traian Andronachi, după ce a fost schimbat de primarul Loghin din funcția de manager al Spitalului Municipal Rădăuți. De asemenea, aceasta este prima și deocamdată singura poziție a unui politician din Rădăuți, cu privire la planurile de reorganizarea Primăriei.


”Dl <Primar Ales>, la a cărui gândire socotește că trebuie să <ne aliniem> toți rădăuțenii (cum cu aplomb a susținut), marșează pe tactica <milogului> în încercarea de a ne lua de proști! În tentativa sa plină de note de doină, prin care năzuiește să-și acopere patetica neputință, ne explică cum va economisi 1 milion de euro pe an din aceste <restructurări>.
Uite că trecând peste puținele și cărturăreștile tendințe de false trimiteri la piramida lui Maslow, ne aplecăm pe textul organigramei și ce constatăm?!
Constatăm ca dl <prea ales> restructurează 30 de posturi și înființează 29!
Diferența dată de noua organigramă e de doar 1 post!!! Și vorba aia, ce are postul cu prostul?
Ceea ce e mai grav este că folosind aceeași tactica de <captatio benevolentiae>, cu sprijinul oamenilor de casă, încearcă să vândă iluzia că intenția sa este de a face economie.
Nimic mai fals! Posturile restructurate/desființate, sunt posturi cu o medie salarială mult mai joasă decât posturile noi pe care dorește să le înființeze!
De altfel, acest spirit de economie l-a evidențiat atunci când a umplut primăria de consilieri personali. (Cei mai mulți de altfel din istoria instituției… nu mai discutăm care e al lor rost ca… și cine semnează în locul primarului contractele de achiziții prin încredințare directă, că nu fac obiectul prezentei).
Este evident că sprijinul consiliului local aservit va fi manifestat în contrapartida diverselor beneficii, beneficii pe care “domnia” sa le nădăjduiește că sunt secrete sau că vor rămâne neobservate!
Una peste alta… a trecut aproape un an de realizări mărețe, realizări care nu puteau rămâne neumbrite de umbreluțele colorate în culorile… curcubeului! Valoarea fondurilor atrase nu poate fi egala nici de greutatea bordurilor și nici de grosimea stratului de asfalt folosit în… tentativa de plombare a drumurilor. Forța <lucrului bine făcut>, a corectitudinii și a transparenței pe care necontenit le afirmă, rămâne la nivelul trecerii peste calea ferată! Lucrurile sunt atât de clare precum culoarea apei de la robinet! Impozitele n-au crescut, gunoiul e cel mai ieftin iar gigacaloria e gratis! Cu sprijinul <guvernului său>, cei 30 de metri de șosea de centură care au mai rămas sunt finalizați încă de anul trecut, din campanie, iar la autostrada A7 au mai rămas să se monteze suporții de hârtie igienică în toaletele inteligente, în rest e gata!
Folosind aceeași cerință de <încredere> pe care ne-o solicită, după modelul știut (de la centru), urmează să contabilizeze dl vice, în următoarele veri sau verișoare ce vor apărea, la fel de just precum imobilele din declarația de avere…
Până una alta prea aleșii trec, datoriile trebuiesc plătite. Indiferent că sunt de campanie sau externe! (…)”

Saptamanalul de Radauti