11/06/2021

Porsche budușit cu țigări, oprit de polițiști după ce pneurile au fost făcute praf cu „banda de cuie”

Scris de Saptamanalul de Radauti


În dimineața zilei de joi, 10 iunie, puțin după ora 5.00, polițiști de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, alături de colegii de la Sectorul de Poliție de Frontieră Brodina, au acționat în trafic, pe raza satului Laura, orașul Vicovu de Sus, unde au așteptat un autoturism marca Porsche Cayenne, despre care se dețineau date că transportă țigări din contrabandă. Mașina era monitorizată de mai multă vreme iar polițiștii se așteptau la o urmărire complicată, astfel că s-au pregătit.

Când și-a dat seama că este urmărit, șoferul și-a mărit viteza de deplasare, pornindu-se în urmărirea acestuia. Polițiștii aveau însă deja un plan iar un alt echipaj a așteptat mașina și a folosit dispozitivul anti-pneu (benzile de cuie ce se aruncă în fața mașinii, un dispozitiv relativ nou în Poliția Română).
Autoturismul a intrat în plin în dispozitivul aplicat de poliţiştii de frontieră, șoferul reușind să vireze în curtea unui imobil, unde a abandonat mașina și a fugit printre locuinţele din apropiere. Polițiștii de frontieră nu au reușit să-l prindă pe fugar.

Mașina, încărcată cu colete de țigări, a fost ridicată iar în urma inventarierii baxurilor a rezultat că transporta 15.440 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 180.000 de lei. Autoturismul marca Porsche Cayenne, evaluat la 62.500 de lei, a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră. Așa cum se întâmplă în toate cazurile de acest gen s-a constatat ca numărul de înmatriculare al autoturismului este fals.

Polițiștii de frontieră au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Un alt obiectiv al anchetei este depistarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Saptamanalul de Radauti