11/06/2021

Urmărire la Straja, după un Audi A 8 dispărut din Marea Britanie. La volan era un localnic vizat de mai multe anchete

Scris de Florin Paiu


Probleme greu de gestionat din punct de vedere infracțional se înregistrează la Straja, având legătură cu agresarea gravă a unui localnic, pe 1 iunie, cel mai probabil într-un conflict legat de transporturile de țigări de contrabandă.
Polițiștii de la Vicovu de Sus au acționat, joi, 10 iunie, pe raza comunei Straja, unde au vizat un autoturism Audi A8 ce figurează cu alertă de bun căutat de autoritățile din Marea Britanie. În jurul orei 10.00, mașina a fost reperată în trafic, pe raza comunei Straja, spre Ulma, iar șoferul nu a respectat semnalul de oprire al autospecialei de poliție. Șoferul s-a angajat în mai multe manevre de depășire periculoase, însă polițiștii au reușit să-l oprească după aproximativ un kilometru.

La volanul mașinii cu volan pe dreapta a fost identificat Iosif Alexander, în vârstă de 35 de ani, din Straja, care era însoțit de fiul său.

Polițiștii știau deja cu cine au de face, bărbatul figurând cu permisul de conducere anulat. Acesta are trecut infracțional în spate, legat de infracțiuni la regimul rutier și de contrabandă. Bărbatul a fost vizat recent de percheziții, în dosarul legat de agresarea lui Ioan Buta, în vârstă de 28 de ani, din Straja, pe 1 iunie. La percheziții, într-o mașină care se afla în curtea unei societăți s-au găsit 15.000 de pachete de țigări.

Revenind la episodul de joi, 10 iunie, bărbatul de la volan a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.
Alexander era deja suspect într-un dosar penal de tăinuire cu privire la autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 euro, sustras din Marea Britanie. Mașina a fost ridicată și indisponibilizată de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.
Mașina Audi era după toate probabilitățile monitorizată de mai multă vreme de polițiști, care au decis să acționeze acum.

În seara zilei de joi, pe numele lui Iosif Alexander, din Straja, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul poliției județene. După 24 de ore de arest, inculpatul urma să fie plasat sub control judiciar.

Florin Paiu