13/06/2021

Două accidente cu pietoni răniți, pe străzile din Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Polițiștii rutieri de la Rădăuți au avut de gestionat, vineri, 11 iunie, două accidente rutiere în care au fost răniți pietoni.

Într-un prim caz, a fost accidentat de o mașină un copil în vârstă de 11 ani, care a coborât dintr-un microbuz de transport persoane.
Din cercetările polițiștilor rezultă că vineri, în jurul orei 14.00, un șofer în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, care conducea un microbuz Ford Tranzit, pe strada Bogdan Vodă, în dreptul parcării mănăstirii Bogdana, a oprit pe partea dreaptă, regulamentar, pentru ca din microbuz să coboare un pasager, un băiat în vârstă de 11 ani, din Horodnic de Sus.
Minorul a coborât din microbuz și s-a angajat în traversarea străzii în grabă, fără a se asigura, prin fața microbuzului. Copilul a fost acroșat de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 38 de ani, din comuna Volovăț care se angajase în mod regulamentar în depășirea microbuzului oprit, au stabilit polițiștii rădăuțeni.
În urma impactului, minorul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Rădăuți, având mai multe leziuni.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Două ore mai târziu, în jurul orei 16.00, s-a produs un accident pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți.
Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că o șoferiță în vârstă de 45 de ani, din Rădăuți, care conducea un autoturism Dacia pe strada Calea Bucovinei, pe direcția dinspre centrul municipiului spre Milișăuți, la trecerea de pietoni din dreptul blocului ANL, nu a acordat prioritate unei femei care se angajase în traversarea străzii din partea dreaptă, acroșând-o cu mașina.
Victima a ajuns la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată preliminar cu entorsă pumn drept și traumatism buză superioară.
Polițiștii de la Formațiunea Rutieră Rădăuți au deschis dosar penal.

Florin Paiu