14/06/2021

O tânără din Rădăuți a provocat un accident după o depășire pe linia continuă

Scris de Florin Paiu


O tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul Rădăuți care s-a angajat într-o depășire peste linia continuă, a provocat un accident cu trei răniți pe șoseaua de centură a Sucevei, porțiunea spre E 85 Pătrăuți. Din fericire cei trei răniți, soț, soție și copil de 2 ani, nu au suferit leziuni grave.

Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că duminică, în jurul orei 17.00, o tânără în vârstă de 23 de ani, Ionela G., din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea un autoturism VW Vento, pe direcția dinspre Zidul Morții spre DN 2 Pătrăuți, a intrat în depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal continuu, intrând pe contrasens, unde a acroșat ușor întâi un alt VW, condus de o tânără care a reușit să evite impactul, după care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism Nissan, condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Suceava.
La fața locului au intervenit pompierii militari, cu o autospecială de descarcerare, una de stingere și două ambulanțe SMURD. Din fericire, nimeni nu era încarcerat.
Surprinzător, tânăra de 23 de ani care a făcut depășirea nu a suferit leziuni, deși conducea o mașină mai ușoară decât cea cu care a intrat în coliziune frontală.
Un bărbat de 35 de ani, o femeie de 33 de ani, și o fată de 2 ani, toți din aceiași familie, din municipiul Suceava, care se aflau în autoturismul Nissan, au fost duși la Spitalul Județean Suceava, au primit îngrijiri medicale, după care au fost externați.
Cei trei conducători auto implicați în accident au fost verificați cu etilotestul, rezultând că nimeni nu consumase alcool.

Florin Paiu