17/02/2022

Polițiștii au ridicat plăcuțele de la 47 de mașini. Cele mai multe erau cu numere străine și nu aveau asigurare valabilă

Scris de Unknown


Polițiști detașați din mai multe județe la Suceava și coordonați de Direcția Rutieră a Poliției Române au acționat timp de o săptămână pe arterele rutiere din județ, fiind efectuate controale cu radarele, pe linie de viteză și depășiri, dar punându-se accent și pe verificarea documentelor mașinilor înmatriculate în străinătate.

Atrage atenția că au fost imobilizate a nu mai puțin de 47 de autovehicule. A fost vorba, în majoritate, de autoturisme înmatriculate în străinătate, care circulau fără a deține asigurarea RCA obligatorie.
Cele mai multe cazuri au fost depistate pe zona Rădăuți-Vicov.
Au fost și câteva cazuri de mașini depistate cu defecțiuni tehnice grave, care au fost indisponibilizate pe loc.
Ce e ieșit din comun însă este numărul foarte mare de mașini imobilizate, adică lăsate fără plăcuțe de înmatriculare, un record la nivel de județ.
În cazurile de acest gen, posesorii își pot recupera plăcuțele doar după ce achită amenzile și reintră în legalitate. În multe cazuri însă, din cauza ”bubelor” pe care le au mașinile, posesorii renunță la ele. Astfel, mașinile ajung în custodia poliției, unde ruginesc până ce sunt casate.

Controlul s-a derulat în perioada 31 ianuarie – 7 februarie a.c., iar la acțiunea din Suceava au participat polițiști din Bacău, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Dâmbovița, Neamț, Maramureș, Ialomița, Vrancea și Iași, specializați în verificarea documentelor aparținând autovehiculelor înmatriculate în alte state și a permiselor de conducere eliberate de autorități străine. Acțiunea a fost coordonată de polițiști din cadrul Direcţiei Rutiere și sprijiniți de un detașament de jandarmi de la Bacău.
În total, au fost verificate peste 5.000 de autovehicule, fiind aplicate peste 2.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 576.400 de lei.

În săptămâna de acțiuni de control au fost reținute și 99 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depășiri neregulamentare, 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 25 pentru viteză.
De asemenea, au fost retrase 227 de certificate de înmatriculare și 45 de seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Unknown