17/02/2022

Descindere a poliției la ”Șezătoarea Vicovenilor” după o sesizare

Scris de Florin Paiu


Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată, miercuri, 16 februarie, de un localnic care a anunțat că, pe raza orașului Vicovu de Sus, la Căminul Cultural din Laura, este organizat un eveniment la care nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.
În baza acestei sesizări, oamenii legii au trebuit să se deplaseze la fața locului, unde au constatat că evenimentul denumit ”Șezătoarea Vicovenilor” se organizează zilnic între orele 15.00-20.00.
Acțiunea este organizată de primărie, în parteneriat cu școlile gimnaziale din Vicovu de Sus și presupune activități meșteșugărești, culturale cu specific tradițional.
Polițiștii au depistat în interior 15 participanți care nu purtau măști de protecție. Dacă oamenii au primit avertismente, organizatorul, un angajat al Primăriei Vicovu de Sus, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de protecție stabilite împotriva virusului SARS-CoV.
De altfel, și în fotografiile postate pe pagina de facebook a evenimentului se poate observa că majoritatea participanților și invitaților nu purtau măști sanitare.
Cazurile de acest gen au devenit revoltătoare mai mult față de cei care fac astfel de sesizări, sesizări care pleacă, de cele mai multe ori, din răfuieli personale, nu din dorința de a semnala încălcarea regulilor sanitare.

Florin Paiu