16/12/2021

Polițist de frontieră în arest pentru conducere cu permisul suspendat și sub influența alcoolului

Scris de Florin Paiu


Un polițist de frontieră de la Brodina a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, după ce un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, l-a depistat în timp ce conducea un autovehicul fiind sub influența băuturilor alcoolice, dar și cu permisul de conducere suspendat. Subofițerul Alexandru Galan, în vârstă de 30 de ani, lucrător în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, a fost prins în seara zilei de 15 decembrie, în jurul orei 23.15.
Etilotestul a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, peste limita dintre contravenție și dosar penal.
În cursul zilei de joi, 16 decembrie, pe numele polițistului a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta este cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care vor decide de măsuri restrictive vor lua mai departe.
”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu