20/12/2021

Accident grav, cu un pieton lovit de o mașină, pe șoseaua de centură Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Un nou accident grav a avut loc pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți în seara zilei de duminică, 19 decembrie, victimă de această dată fiind un pieton.
Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că în jurul orei 17.00 un șofer în vârstă de 39 de ani, Adrian I., din Frătăuții Vechi, aflat la volanul unui VW, pe șoseaua de centură Rădăuți, în afara municipiului Rădăuți, pe sensul spre Frătăuți Vechi, ajuns în dreptul unei ferme, a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui bărbat care a traversat din stânga sa, din dreptul unei ferme de lângă șosea.
Șoferul nu a putut evita impactul, acroșându-l pe pieton, identificat ulterior în persoana lui Petru R., în vârstă de 49 de ani din comuna Durnești, județul Botoșani.
Pietonul a fost preluat de la fața locului cu o ambulanță, în stare gravă, ajungând la Spitalul din Rădăuți, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.
Diagnosticul preliminar pus de medici este de politraumatisme prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral sever, fracturi la ambele gambe, fractură bazin.
Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.
Din cauza leziunilor suferite, victima nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest dar la sediul Spitalului Rădăuți i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări ale poliției rezultă că vinovăția producerii accidentului aparține pietonului, care s-a angajat în traversarea străzii în mod neregulamentar.
Polițiștii au deschis în cauză un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Florin Paiu