21/12/2021

Urmărit general pentru că are de executat 3 ani și 8 luni de închisoare pentru că a tâlhărit un bătrân

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat de etnie romă din Vicovu de Sus, condamnat de Judecătoria Rădăuți la 3 ani și 8 luni de închisoare. Acesta a tâlhărit un bătrân din Volovăț, a fost dat în urmărire de Poliția Română, dar nu a fost de găsit la punerea în executare a mandatului, începând din data de 16 decembrie a.c.

Petru Ionel Iroftei, în vârstă de 40 de ani, este după toate probabilitățile fugit din țară, astfel că Poliția Română i-a publicat fotografia și așteaptă informații cu privire la unde s-ar afla.

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2017, în jurul orei 2.30, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că un bătrân în vârstă de 85 de ani, din comuna Volovăţ, a fost victima unei tâlhării comise în timpul nopţii. Cercetările au demarat imediat la faţa locului, oamenii legii stabilind cum s-au petrecut lucrurile. Astfel, s-a stabilit că în jurul orei 01.00, în timp ce bătrânul dormea singur într-o încăpere a casei, două persoane necunoscute au pătruns în interiorul locuinţei şi l-au ameninţat să le dea bani. În urma presiunilor şi ameninţărilor, victima le-a spus unde îşi păstra economiile, după care cei doi necunoscuţi au sustras suma de 2.000 de lei şi s-au făcut nevăzuţi. Cercetările întreprinse de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au dus la identificarea şi apoi localizarea celor doi autori în municipiul Rădăuţi. Cei doi, Adrian Marinel Vira şi Petru Ionel Iroftei, au fost interceptaţi de un echipaj de poliţie după instaurarea unor filtre.
Conform sentinței definitive, Adrian Marinel Vira a primit 2 ani de închisoare pentru fapta de tâlhărie, în condițiile în care se afla în termenul de încercare al unei pedepse rezultante de 1 an şi 6 luni închisoare, aplicate cu suspendare. În aceste condiții, pedeapsa totală pe care o are de executat Vira este de 3 ani și 6 luni de detenție. Al doilea inculpat, Petru Ionel Iroftei, a primit 3 ani pentru tâlhăria comisă asupra bătrânului din Volovăț, însă avea și el o condamnare cu suspendare pentru infracțiuni rutiere. Pedeapsa rezultantă în cazul acestui al doilea inculpat este de 3 ani și 8 luni de închisoare.

Saptamanalul de Radauti