17/02/2023

Polițist condamnat cu suspendare după ce a condus băut, a acroșat doi oameni și a plecat mai departe

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți s-a pronunțat într-un dosar în care un polițist de la Mușenița a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Accidentul s-a produs în noiembrie 2020. Martorii l-au văzut la volan pe polițist, însă acesta a încercat să scape de răspundere deși lovise cu mașina doi pietoni. Din fericire, victimele nu au suferit leziuni grave.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, inculpatul a primit 2 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de părăsirea locului accidentului, respectiv 1 an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului.

Pedeapsa rezultantă stabilită de judecători este de 2 ani și 10 luni de închisoare. Magistrații au stabilit totuși că nu se impune executarea pedepsei în regim de penitenciar. Pedeapsa a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore în arest în acest caz.

Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a rezultat că agentul de poliție Bogdan Nica, de la Postul de Poliție Mușenița, fiind sub influența alcoolului, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate, cu intenția de a se deplasa spre domiciliu, același cu sediul postului de poliție, iar cu aproximativ 250 de metri înainte de destinație a surprins și acroșat persoanele vătămate A.M. și A.V., pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului. Agentul de poliție a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv părăsirea locului accidentului.

În cazul agentului, etilotestul a indicat concentrația de aproximativ 0,55 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Alcoolemia a fost confirmată ulterior de probele de sânge.

Polițistul nu a recunoscut în fața procurorilor că a fost la volan. Inițial, a declarat că mașina a fost condusă de tatăl lui.

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel iar inculpatul se bucură încă de prezumția de nevinovăție.

Saptamanalul de Radauti