05/02/2021

Pirat auto pe ruta Rădăuți-Dornești, prins de polițiști după o sesizare și o activitate de supraveghere

Scris de Florin Paiu


Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată, joi dimineață (4 februarie a.c.) de către un apelant anonim, că un cetățean efectuează transport de persoane cu un autoturism marca VW Golf fără a avea o licență în acest sens iar pasagerii nu poartă mască de protecție în autoturism, direcția de deplasare a mașinii fiind dinspre localitatea Dornești spre municipiul Rădăuți.

Polițiștii nu au identificat inițial mașina, la acea cursă, însă au rămas în supraveghere iar în scurt timp au identificat autoturismul, care plecase din Dornești spre Rădăuți. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Dornești. Acesta transporta în mașină patru femei, cu vârste între 16 și 73 de ani, toate din Dornești. În urma modificării Legii 38/2003, Legea taximetriei, polițiștii pot constata transportul ilegal de persoane la prima abatere, fără a fi nevoie de constatarea repetată a faptei. Bărbatul a fost sancționat conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere cu amendă în valoare de 1.000 lei. Mai mult, s-a aplicat sancțiunea complementară de reținere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru 6 luni. Bărbatul va putea să-și recupereze numerele dacă achită amenda, dar nu mai repede de 30 de zile. În momentul identificării autoturismului toți pasagerii aveau mască de protecție, astfel că sesizarea privind nerespectarea normelor de protecție Covid nu s-a confirmat.

Pirați care fac concurență neloială transportatorilor legali pe foarte multe trasee. Pe unele rute, cum este și Dornești-Rădăuți, pirații au ajuns să ia o parte foarte importantă din numărul călătorilor. Ei fac concurență neloială atât curselor auto licențiate cât și trenurilor Suceava-Dornești-Rădăuți-Putna.

Florin Paiu