13/02/2021

Avalanșă de acuzații ale lui Nistor Tatar, la adresa primarului Bogdan Loghin

Scris de Unknown


Prezent la emisiunea „Subiectul Zilei”, moderată la www.NewsBucovina.ro de jurnalistul Mihai Chira, președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a lansat o avalanșă de acuze la adresa actualului primar al municipiului, Bogdan Loghin.

Nistor Tatar vorbește de „cârtițe” și „trădători” din PSD Rădăuți: Florin Preda a fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt și alte cârtițe. Nu-mi dau demisia în fața unor trădători

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, 5 februarie, la Subiectul Zilei că a înțeles că a greșit în modul de abordare a problemelor municipiului și din această cauză nu a fost reales primar și că acum știe ce are de făcut, dar a vorbit și de „cârtițe” și de „trădători” în organizație.

„Probabil că am greșit și eu pe unele zone, prin niște strategii. Rădăuțenii au considerat că trebuie o schimbare. M-am adaptat și asta este situația”, a spus Tatar.

El a arătat că se va vedea dacă această schimbare de la Rădăuți, va fi în favoarea rădăuțenilor sau nu și că este interesat de cum va evolua orașul.

Nistor Tatar a mai declarat că nu se aștepta nimeni să nu fie reales.

„Am greșit. Greșelile întotdeauna se plătesc. Vom vedea pe viitor”, a spus șeful PSD Rădăuți care a adăugat că urmează să fie găsită o persoană care să se adapteze la cerințele PSD și la cerințele rădăuțenilor și care să fie lansată pentru funcția de candidat de primar.

Nistor Tatar a mai declarat că pe actualul primar Bogdan Loghin l-a dat afară pentru că el cocheta cu PNL după ce l-a promovat trei ani ca viceprimar.

„Promovăm tinerii, numai să facă treabă bună”, a spus șeful PSD Rădăuți.

În ceea ce privește situația fostului consilieri local Florin Preda el a arătat că acesta nu a respectat deciziile partidului.

„Florin Preda are trei luni de când a venit la noi și a încercat să facă ordine la partid”, a spus Tatar.

El a amintit că acesta a votat pentru viceprimar contrar deciziei partidului și că a fost sancționat cu avertisment, iar la a doua abatere a plecat.

„În orice partid nu te poate ține nimeni obligatoriu. Respecți statutul, stai. A fost o cârtiță a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt cârtițe, că nu e singurul. Să se ducă la PNL”, a spus Tatar.

Mai mult, el a spus că au fost purtate discuții și cu consilierii și conducerea județeană și li s-a transmis că dacă primarul avea majoritate nici nu-i băga în seamă.

„Domnul Loghin nu conduce două partide diferite. Domnul Loghin, de la o doctrină social-democrată s-a adaptat la doctrina liberală. E tânăr, se adaptează mai repede. Florin Preda a greșit și pentru asta a plătit”, a spus Tatar.

Totodată, șeful PSD Rădăuți a menționat că în organizație este democrație și toate hotărârile se iau în Biroul municipal.

Nistor Tatar a mai declarat că nu a considerat că trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD Rădăuți după eșecul în alegeri.

„Nu-mi dau demisia în fața unor trădători. Nu am să-mi dau demisia când o cer niște trădători”, a spus Tatar.

El a spus că mai are un an și jumătate din mandatul de președinte al PSD Rădăuți.

„Eu am pierdut alegerile, când le-am câștigat, tot eu le-am câștigat. Asta este situația”, a spus Tatar evocând posiblitatea să aleagă un înlocuitor.

„Nu sunt bătut, în cuie”, a spus Tatar, adăugând că în organizația Rădăuți circa 60 la sută din membri sunt tineri în Biroul executiv.

El a spus că a făcut o analiză după pierderea alegerilor și că a înțeles că va fi nevoie ca lista de candidați pentru Consiliul Local să fie făcută pe cartiere și că va fi desemnat un candidat de primar pe placul rădăuțenilor.

Nistor Tatar spune că atmosfera din Primăria Rădăuți este „ca la pușcărie”

Cât am fost primar, o singură dată au venit cei de la DNA după o reclamație. La domnul Loghin deja au fost băieții și au cerut documente.”

Fostul primar PSD al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în Primăria Rădăuți angajații sunt timorați, că atmosfera este ca în pușcărie și că șefii de compartimente sunt amenințați cu demiterea.

„Acum la Primărie e ca la pușcărie. Acum când mergi la Primărie crezi că ești într-o zonă unde e o înmormântare. Nu vezi pe niciunul pe nicăieri absolut deloc? Știți că dacă vine o „valoare” din PNL i se face culoar? Știți că nu au voie să stea cu ușile închise? Cum să colaboreze salariații din Primărie cu domnul Bogdan Loghin când îi face șobolani că „ăștia sunt șobolanii lui Tatar, îi dăm afară din Primărie”? Cum să-și asume șefii de compartimente niște lucruri când spune domnul Loghin că merge cu ei de gât la pușcărie?”, a spus Tatar.

El a arătat că atunci când a preluat mandatul de primar nu a reproșat nimănui nimic.

„Nu spun că a fost lapte și miere când am fost eu, dar nu a ieșit niciunul cu hârtiile în cap. Nu am făcut chestii din astea”, a spus fostul primar care a menționat că actualul primar nu stă de vorbă nici cu rădăuțenii.

Totodată, el a arătat că nu are nicio problemă cu plângerile pe care i le pregătește primarul actual.

„Cât am fost patru ani primar ,o singură dată a venit DNA la mine că am avut o reclamație”, a spus Tatar. Acesta a spus că a explicat anchetatorilor situația și dosarul a fost clasat.

„La domnul Loghin deja au fost băieții și au cerut documente”, a spus fostul primar.

El a mai spus că Bogdan Loghin l-a reclamat la ANI că ar fi în conflict de interese pentru că a semnat un contract cu Servicii Comunale pentru plombări.

„Îmi asum. L-am semnat.(…) Să-mi scoată toate contractele. Eu nu am nicio emoție. Eu când am plecat de la Primărie, totul am lăsat legal. Nu am făcut niciun matrapazlâc pentru că nu am vrut să fac. Să spună un salariat dacă eu i-am spus să facă ceva ilegal. Nu! Stau foarte liniștit din punctul ăsta de vedere. Nu are decât domnul Loghin să facă hârtii. Eu sunt pregătit și mă duc la DNA”, a spus Tatar.

Fostul primar se întreabă însă de ce la doar trei luni de la preluarea mandatului, primarul actual are deja verificări penale.

„Eu mă întreb însă cum au venit domnii de la Suceava de la Cercetări Penale la el la trei luni de zile. E o performanță asta. Știu doar că au venit cu o listă de documente pe care le-au cerut”, a spus Tatar.

Nistor Tatar își apără mandatul de primar: Bogdan Loghin nu știe să citească un buget. I-am lăsat în cont 2,3 milioane de lei și nicio datorie. Am făcut 25 de km de drumuri, 3 km de trotuare, bazin de înot și șoseaua de centură

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu are ce să-și reproșeze pentru că la finalul mandatului de primar a lăsat în conturile Primăriei 2,3 milioane de lei și facturile achitate, iar actualul primar nu prea înțelege cum e cu bugetul.

„Am cerut public în luna decembrie să-mi prezinte o informare cu ce am lăsat la Primărie. Bogdan Loghin habar nu are de buget. Nu știe cum a ajuns la Primărie și nu știe ce să facă la Primărie”, a spus Tatar.

„Toate facturile erau plătite la zi. Gazul nu are legătură că e cu Servicii Comunale. În afară de apele meteo pe care nu le plăteam nici acum dacă eram primar totul a fost achitat. Nu am plătit pentru că domnii de la ACET nu-și fac treaba, nu curăță geigerele, a crescut iarba în ele. Nu fac, de aia nu am plătit. Domnul Loghin să plătească. E treaba lui. Eu am refuzat motivat factura”, a spus Tatar.

El a mai spus că a lăsat în cont și cinci milioane de lei pentru plata ratei la Utilități și Mediu, dar că primarul actual a pierdut acești bani. I-a luat înapoi Guvernul deoarece nu s-a făcut plata până în 31 decembrie.

Nistor Tatar a mai spus că primarul Loghin a afirmat că bugetul pe dezvoltare al municipiului este de 500.000 de euro, dar că este în eroare.

„Habar nu are. 500.000 de euro sunt banii pe care i-am lăsat eu în fondul de rulment și care îi va folosi pentru dezvoltare”, a spus Tatar care afirmă că primarul Loghin nu știe să citească un buget.

Tatar a spus că anul trecut bugetul pe dezvoltare al municipiului a fost de 19 milioane de lei și că s-au cheltuit 11,1 milioane de lei, iar pe funcționare a fost 40,6 milioane de lei.

El a menționat că în mandatul lui „a atacat” 25 de kilometri de drumuri, 3 kilometri de trotuare, bazinul de înot, a adus banii și s-a făcut centura. „Dacă nu era PSD și nu era Tatar nu era centura, ca să fie clar”, a spus fostul primar.

Unknown