31/08/2021

Pieton accidentat mortal între Rădăuți și Dornești

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Dornești, a murit, duminică noapte, 22 august, după ce a fost lovit în plin de o mașină pe DN 17A, între Rădăuți și Dornești.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, aflat la volanul unui VW Polo, pe DN 17 A, pe direcția de la Rădăuți spre Dornești, în afara localității, a fost surprins de apariția bruscă pe carosabil, din dreapta, a unui pieton. Șoferul în vârstă de 20 de ani nu a putut evita impactul, pietonul fiind lovit în plin și aruncat pe sens opus. La fața locului a ajuns o ambulanță care l-a transportat pe Vasile Băcilă, în vârstă de 35 de ani, din Dornești, direct la Spitalul Județean Suceava, unde, deși au fost efectuate manevre de resuscitare, acesta a fost declarat decedat, la jumătate de oră după miezul nopții. Tânărul în vârstă de 20 de ani de la volan a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie negativă.

Primele cercetări indică destul de clar că accidentul s-a produs pe fondul unei traversări neregulamentare a pietonului, care nu s-a asigurat suficient și a ieșit practic în fața mașinii. În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de „Ucidere din culpă”.

Florin Paiu