12/03/2021

Petreceri oprite una după alta de polițiști – amendă de 5.000 de lei după un botez la Sucevița

Scris de Florin Paiu


Nu mai puțin de șapte petreceri, în special nunți și botezuri, au fost oprite de polițiști la finele săptămânii trecute, fiind aplicate amenzi între 3.000 și 10.000 de lei pe numele organizatorilor și al administratorilor localurilor. 

Un caz s-a petrecut duminică seară la Sucevița, unde la restaurantul Sofia se desfășura un botez cu circa 40 de participanți. Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au aplicat o amendă de 5.000 de lei administratorului localului, o femeie în vârstă de 47 de ani, din comuna Marginea. Au fost identificați și sancționați și organizatorii botezului. 

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a declarat:

”În incinta unor pensiuni sau restaurante polițiștii au identificat, numai duminică seară, nunți, botezuri și alte evenimente private la care au participat în total peste 300 de persoane. Toți participanții au fost legitimați, sancționați cu măsura avertismentului sau pecuniar în cazul organizatorilor și au fost reinstruiți cu privire la interdicțiile impuse de lege și situația pandemică. Organizatorii evenimentelor și administratorii locațiilor respective au fost sancționați cu amenzi de aproape 20.000 lei. De asemenea, a fost informată și Direcția de Sănătate Publică pentru dispunerea măsurilor conform competenței”.

Florin Paiu