10/02/2023

Peste 7.000 de preșcolari, școlari sau studenți au beneficiat de sponsorizări EGGER în 2022

Scris de Saptamanalul de Radauti


*Comunicat de presă EGGER: Sponsorizări EGGER în educație, ianuarie 2023

Sponsorizările din anul 2022 au vizat peste 7.000 de copii și adolescenți din grădinițele, școlile, liceele și Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și sunt bazate pe nevoi reale. Este vorba despre săli de clasă atrăgătoare cu mobilier nou și pardoseală sigură, laptopuri și videoproiectoare care să înlesnească actul didactic, săli de sport și spații care să încurajeze elevii să desfășoare activități sportive, premii pentru cei care performează.

Peste 1.200 de elevi incluși în programul ”EGGER adoptă o școală”

Pentru cei 570 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Bogdan Vodă” anul 2022 a fost unul al modernizării întregii școli. Mobilierul școlar a fost înnoit integral, parchetul din 12 clase a fost înlocuit. Au fost montate table magnetice în 19 clase, au fost renovate holurile și casa scărilor, dar și intrarea principală. Lucrările vor continua în 2023 cu renovarea terenului de baschet și amenajarea unui spațiu verde pentru desfășurarea orelor în aer liber. Valoarea sponsorizării EGGER se ridică la 225.000 Euro.

EGGER adoptă o școală – Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”, Rădăuți

Tot la școala ”Bogdan Vodă” a fost organizat, pentru al doilea an școlar, clubul de lectură MiniFanbook dedicat elevilor din clasele II-IV. Peste 60 de elevi citesc lună de lună o carte și participă la clubul de lectură unde au ca invitat autorul, traducătorul sau ilustratorul cărții citite. Pentru acest proiect biblioteca școlii a fost dotată cu 200 de cărți noi, care pot fi împrumutate, spre a fi citite, de orice elev al școlii.

Următorii beneficiari ai programului ”EGGER adoptă o școală” au fost cei peste 720 de elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Cu ocazia aniversării a 150 de ani ai Colegiului, compania EGGER a oferit 160.000 Euro pentru renovarea holului central, parter și etaj, dar și a băilor de la parter. La finalul lucrărilor Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” și-a primit oaspeții într-un spațiu pregătit pentru un eveniment atât de important.

”Acum câțiva ani nu ne-am fi imaginat că putem avea un impact atât de mare. Compania EGGER a crescut alături de comunitate, i-a înțeles nevoile și a răspuns la ele. Când tragem linie știm că peste 1.200 de elevi află că școala în care învață poate fi și un loc atractiv, în care să petreci timpul cu plăcere. Educația este singura șansă pentru un viitor mai bun.” a declarat Alina Chifan, director de Vânzări la EGGER.

Încurajăm performanța în educație

În anul 2022 am oferit sprijin în cărți, bani sau excursii în valoare de 24.000 Euro pentru 281 de școlari din Rădăuți, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Suceava sau studenți din Suceava și Cluj Napoca. Este forma în care am recompensat participarea sau rezultatele excepționale de la olimpiade (astronomie, cultură și spiritualitate românească) și concursuri naționale (de matematică, de Ziua Europei) și internaționale (Hard&Soft, Seismic Design Competition, EUCYS).

Coșuri cu fructe pentru elevii de la școala gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți la începerea noului an școlar 2022-2023

Celor 50 de membri ai echipei naționale de robotică, Autovortex, le-am pus la dispoziție fonduri pentru programarea robotului din anul competițional 2022-2023 și participarea la concursul din Coreea de Sud a unui membru ce provine din județul Suceava.

Săli de clasă și de sport modernizate și echipamente IT în 17 școli din județ

Peste 2.000 de preșcolari și elevi din 13 instituții de învățământ învață în clase cu mobilier nou din PAL EGGER, pardoseală EGGER, biblioteci noi sau dotate cu laptopuri sau videoproiectoare noi. Este vorba de grădinițele ”Micul Prinț” și ”Prichindelul”, școlile gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ”Regina Elisabeta”, Colegiul Tehnic, Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți, școlile din Suceava, Dornești, Satu Mare, Milișăuți, Burla, Câmpulung Moldovenesc, Stroiești. Lor li se alătură cei peste 450 de elevi ai școlii gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” din Rădăuți, care de un an au uitat de cretă și scriu cu marker pe table magnetice sponsorizate de EGGER.

În cadrul EGGER, acordăm o importanță deosebită activității sportive și susținem practicarea sportului, atât în rândul angajaților, cât și în rândul comunității din care facem parte. În 2022 am contribuit la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea orelor de educație fizică pentru cei aproape 1.500 de elevi de la Școala Specială ”Sf. Stelian” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Vodă” și Colegiul Național ”Spiru Haret” din Suceava și Școala Gimnazială Crucea.

Pentru cei peste 840 de preșcolari și școlari de la Școala Gimnazială ,,Dr. Simion și Metzia Hîj” din Volovăț am sprijinit achiziționarea și montarea în curte a unui covor cauciucat care le permite copiilor să se joace într-un spațiu sigur și atractiv.

Covorul cauciucat montat la Școala Gimnazială ,,Dr. Simion și Metzia Hîj” din Volovăț

Alături de activitatea sportivă, alimentația constituie un factor important pentru sănătatea copiilor. Pentru cei 150 de boboci de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava am pus la dispoziție un food corner cu fructe în săptămâna ce a precedat începerea anului școlar. Iar la începerea noului an școlar 2022-2023 elevii de la școala gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți au găsit în clase coșuri cu fructe.

Parteneriat pe termen lung cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava rămâne un partener constant în proiectele pentru educație pe care le sponsorizăm. Din toamna anului 2022 studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor învață utilizând echipamente în care pot dezvolta aplicații software pentru procese de automatizare discrete și continue în diverse domenii ale industriei.

Primii studenții de la Facultatea de Medicină și Științe biologice, nou înființată, se pregătesc pentru a deveni specialiști în domeniul Asistenței medicale generale prin simulări medicale pe echipamente achiziționate cu sprijinul EGGER (simulatorul de naștere de tip pelvis și manechinul didactic pentru efectuarea injecției intravenoase).

Tot în 2022 companie EGGER a semnat participarea la Consorțiul DUAL USV, un proiect destinat înființării unui campus integrat pentru învățământ dual. Campusul va include laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual în licee din județele Suceava, Botoșani și Neamț, în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Fotografii: EGGER

Pentru informații suplimentare:

EGGER România

Bianca David

Responsabil Relații Publice

Str. Austriei nr.2, Rădăuți

România

T  +40 372 438 215

M  +40 725 117 139

bianca.david@egger.com

Saptamanalul de Radauti