19/04/2024

Pentru Loghin abia acum încep problemele reale…

Scris de Florin Cotos


  • Instanța a dispus anularea actelor prin care a fost clasat dosarul în care numitul Bogdan Andrei Loghin a omorât cu mașina o tânără de 15 ani din Sucevița
  • Dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”
  • În urmă cu 4 ani, Loghin a omorât o tânără cu mașina, dar de atunci nu a dat niciun semn de regret, ba dimpotrivă, și-a pus la bătaie toate resursele pentru a îngropa subiectul
  • Nu de puține ori, sfidător, Loghin invoca protecția pe care o are în fața oamenilor legii

Veștile proaste pentru cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, Bogdan Loghin, continuă. Cu procente tot mai mici în sondaje, abandonat de susținători importanți, hăituit de contracandidați, Loghin trebuie să facă acum față unei noi etape a dosarului penal în care este cercetat pentru că a omorât cu mașina, în urmă cu patru ani, o tânără de 15 ani din Sucevița. Documentele de la sfârșitul anului trecut prin care procurorii clasau dosarul au fost anulate de Judecătoria Rădăuți, dosarul fiind trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”.

Accidentul de circulație, principala vulnerabilitate a lui Loghin

Accidentul în care a fost implicat Bogdan-Andrei Loghin a avut loc pe 4 decembrie 2019. O fată în vârstă de 15 ani a vrut să traverseze drumul naţional din localitate, DN 17A, prin apropierea unui magazin, însă nu pe un loc marcat. Bogdan-Andrei Loghin, aflat la volanul unei autoutilitare marca Ford Tranzit, se deplasa dinspre centrul localităţii spre comuna Marginea. La un moment dat, conducătorul autoutilitarei a fost surprins de apariţia pe carosabil a unei tinere care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, în dreptul magazinului La Doi Paşi, condiţii în care nu a mai putut evita impactul cu aceasta. Minora a fost lovită cu partea stânga-faţă a maşinii şi proiectată pe partea carosabilă. La locul accidentului au sosit în cel mai scurt timp autospeciale de la SAJ şi SMURD care i-au acordat primul-ajutor, apoi au transportat-o pe minoră la Spitalul Municipal Rădăuţi, însă din cauza leziunilor deosebit de grave fata a murit la scurt timp la unitatea spitalicească din Rădăuţi.

Bogdan-Andrei Loghin a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. La acea vreme, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

După 4 ani de anchetă, primarul Loghin a fost declarat nevinovat

După exact 4 ani de zile în care dosarul a stat în faza de anchetă, la finele anului trecut, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dispus clasarea dosarului în care primarul Rădăuților, Bogdan-Andrei Loghin, a fost cercetat pentru ucidere din culpă. Procurorii au tras concluzia că Bogdan Loghin nu a săvârșit fapta cu vinovăția prevăzută de lege întrucât, potrivit concluziilor Raportului de expertiză efectuat de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București, „singura care ar fi putut evita producerea accidentului rutier este victimă minoră M.D.C., în situația în care aceasta nu s-ar fi angajat în traversarea drumului public”.

Așadar, nu s-a mai ținut cont de viteza de rulare (care ar fi fost undeva între 60 și 70 de km/h), expertul trăgând concluzia că accidentul nu putea fi evitat de conducătorul auto.

Loghin nu a dat niciun semn că ar regreta fapta

Timp de patru ani, Loghin a încercat să țină sub preș acest subiect, nu a dat niciun semn că ar regreta că a omorât un om cu mașina. Ba dimpotrivă, și-a pus la bătaie toate resursele ca să îngroape subiectul. Sfidător, Loghin nu a ezitat să se laude în fața apropiaților cu „protecția” pe care o are în fața oamenilor legii, „protecție” care s-ar fi materializat în documentele de clasare a dosarului. Motivele clasării puteau susține varianta primarului, mai ales că experții au arătat că în momentul producerii accidentului viteza mașinii conduse de Loghin era cu mult mai mare decât viteza maxim admisă pe acea porțiune de drum, toată vina fiind atribuită victimei, „singura care ar fi putut evita producerea accidentului rutier”. Judecătoria Rădăuți a desființat însă aceste documente, și a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”.

Lipsit de compasiune, Loghin nu numai că nu a arătat niciodată public că regretă ce s-a întâmplat, dar a mai cerut instanței să-l oblige pe tată victimei să-i plătească cheltuieli de judecată! Instanța a respins această solicitare, dar cererea primarului arată ce caracter are Loghin!

Florin Cotos