15/04/2024

Se toarnă beton pe structura nouă a podului de la Milișăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 H Rădăuți – Milișăuți, au ajuns, de luni, 15 aprilie, la faza turnării plăcilor de beton.

În urma unei vizite de lucru în teren a Prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, acesta a transmis:

”Condițiile meteo favorabile și mobilizarea constructorului au permis demararea lucrărilor de turnare a betonului, finalizarea acestora fiind estimată a se realiza în jurul datei de 18 aprilie.

Este foarte important ca lucrările la acest obiectiv de investiție să decurgă conform termenelor contractuale asumate, astfel încât disconfortul produs riveranilor să fie cât mai redus iar circulația pe această cale rutieră foarte importantă pentru economia județului să se desfășoare fluent și în condiții de siguranță”, a declarat Alexandru Moldovan.

Cea mai importantă parte a lucrării a fost cea de montare a grinzilor din beton care asigură structura noului pod.

Totuși, subliniem din nou că podul ar urma să fie redeschis circulației undeva în luna iulie a acestui an.

După realizarea plăcii de supra-betonare, care va lega suprastructura podului, mai urmează  hidroizolarea, montarea de borduri și parapete, turnarea straturilor de asfalt etc.

Între firma Test Prima și administratorul de drum – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași există un termen asumat de finalizare a lucrării, data de 17 iulie 2024. Acest termen ar putea avea un decalaj în plus sau în minus de una-două săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice din lunile care urmează, au precizat surse apropiate părților.

Așadar, podul ar trebui să fie reabilitat complet și gata de circulație în luna iulie.

 

 

Saptamanalul de Radauti