21/08/2023

Patru tineri dintr-un ansamblu artistic din Rădăuți au murit după un groaznic accident rutier

Scris de Saptamanalul de Radauti


UPDATE

Cei patru tineri care au decedat în accident sunt Robert Ionel Mafteian, de 20 de ani, din Dornești, cel care ar fi fost și șofer, Maria Balan, de 26 de ani, din Marginea și Ioana Tiperciuc, de 18 ani, din Rădăuți și Andrei Pintilescu, de 31 de ani, din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi. Primi trei au decedat pe loc iar al patrulea la spital.
În stare gravă este Ștefan Tanasiev, de 29 de ani, din Rădăuți, care a ajuns la Spitalul Județean Suceava stabil și conștient și care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng și al genunchiului drept.

Cei cinci erau membri ai Ansamblului ”Florile Bucovinei” din Rădăuți și se întorceau de la Zilele orașului Târnăveni, din județul Mureș. Grupul deplasat la Târnăveni era mai numeros și a făcut deplasarea, de la Rădăuți, cu un autocar. Cei patru decedați erau artiști amatori, în sensul că nu erau angajați ai ansamblului.

Cei cinci au plecat duminică noapte cu autoturismul Audi cu volan pe partea dreaptă pentru a ajunge mai repede acasă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un accident de o gravitate extremă, fără precedent în ultimii ani, s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni pe DN 17, pe raza localității Dorna Candrenilor.

Un autoturism care venea dinspre Ardeal a intrat într-un stâlp de electricitate de la marginea drumului. La fața locului nu a fost găsită nici o urmă de frânare, semn clar că șoferul a adormit la volan. 

Pompierii militari de la Vatra Dornei, alertați de un alt echipaj care trecerea prin zonă, au găsit scene de coșmar.

În mașina morman de fiare erau cinci tineri în stare de inconștiență. Două fete, una de 26 de ani și una de 18 ani dar și un bărbat de 20 de ani (șoferul) nu aveau semne vitale și au fost declarați decedați la fața locului. Un alt tânăr de 31 de ani a murit la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde a ajuns cu puls, dar în stare de inconștiență.

A supraviețuit doar un tânăr de 29 de ani.  

Spitalul Județean Suceava. Spitalul a informat că pacientul în vârstă de 29 de ani este politraumatizat, stabil, conștient, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng și genunchiului drept. 
Cei cinci făceau parte dintr-un ansamblu artistic din Rădăuți și se întorceau de la Târnăveni, județul Mureș, unde au susținut un program în cadrul zilelor municipiului.

Saptamanalul de Radauti