19/08/2023

Un tânăr de 20 de ani, beat la volan, făcea drifturi prin sensurile giratorii din Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Înainte de zorii zilei de sâmbătă, 19 august, în jurul orei 4.00, un echipaj rutier de la Rădăuți a luat urma unui autoturism VW care a pătruns în sensul giratoriu aflat la intersecția străzilor 1 Mai –  Putnei – Piața Unirii și care era condus prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.

Șoferul a fost blocat în scurt timp, pe strada Piața Unirii din Rădăuți.

Polițiștii au constatat că la volan este un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale vehiculului dar care părea băut.   

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 0,83 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe  biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Alcoolemia în aerul expirat depășește cu mult limita contravențională, așadar tânărul s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de „conducerea sub influența alcoolului”.

Tânărul în vârstă de 20 de ani, din Marginea, a fost și sancționat contravențional pentru conducere agresivă.

Un caz care spune foarte multe despre teribilismul unor tineri. Să mai fii și beat la volan și să mai atragi și atenția prin derapaje în sensul giratoriu, la ora 4.00 din noapte, ei bine iată că se poate. Din fericire, în acest caz echipajul de poliție a fost la locul potrivit și a putut opri la timp un șofer pericol public. 

Saptamanalul de Radauti