12/04/2023

O tânără cadru militar, cu alcoolemie imensă, a accidentat cu mașina un om și a plecat, fiind găsită de polițiști cu capul pe volan

Scris de Saptamanalul de Radauti


Caz de o gravitate extremă la Vatra Dornei care are în prim-plan o tânără în vârstă de 31 de ani, militar profesionist la o unitate din județul Bistrița-Năsăud.

În seara zilei de marți, 11 aprilie, în jurul orei 20.00, pe strada Bârnărel din municipiul stațiune, un biciclist în vârstă de 65 de ani, care, rezultă din primele date, se deplasa pe marginea drumului, pe lângă o bicicletă, a fost acroșat de o mașină.

Mașina nu a fost găsită la fața locului iar polițiștii au găsit-o ulterior la câteva sute de metri de locul accidentului. Femeia de la volan era atât de beată încât a fost găsită cu capul pe volan, aproape dormind. 

Polițiștii nu au avut practic cu cine sta de vorbă dar au stabilit în cele din urmă că este vorba de localnica Andreea Dascălu, în vârstă de 31 de ani.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 1,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânăra a fost condusă la Spitalul municipal Vatra Dornei, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. 

Având în vedere statutul celei care a provocat accidentul ancheta se va desfășura sub coordonarea directă a unui procuror militar de la Parchetul Militar Bacău.

Biciclistul a fost transferat marți noapte la Spitalul Județean Suceava.

În cauză este vorba de cel puțin trei infracțiuni, conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Sursă Foto: Radio Dorna

Saptamanalul de Radauti