11/04/2023

A împușcat un vițel pe care îl sacrifica iar glonțul i-a ucis și prietenul

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un accident teribil s-a petrecut sâmbătă dimineață la un grajd cu bovine al unui inginer silvic de la Holda – Broșteni. 

Pentru sacrificarea animalului, inginerul Cristi Dunca l-a chemat în ajutor pe tatăl său și pe un vecin, pe Adi Axinte, în vârstă de 33 de ani.

Pentru că taurul era mare și greu de sacrificat inginerul a mers în casă și a luat o armă de vânătoare, pe care o deține legal. Intenția acestuia a fost de a împușca mortal vițelul.

Datele preliminare ale anchetei arată că glonțul a trecut  prin corpul animalului, printr-un perete al anexei din lemn și l-a lovit mortal pe Adi Axinte, care era poziționat lângă peretele exterior al grajdului.

Tânărul de 33 de ani a ieșit din grajd pentru ca animalul să fie împușcat dar neatenția și ghinionul teribil a făcut ca glonțul mare pentru vânat să îl împuște fatal.

O echipă operativă complexă formată din polițiști din cadrul IPJ Suceava- Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase și de la laboratorul criminalistic mobil din cadrul Serviciului Criminalistic a efectuat activitățile de cercetare la fața locului, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

În cauză pare a fi vorba de cel puțin două infracțiuni, uzul de armă fără drept și ucidere din culpă.

Saptamanalul de Radauti