21/04/2023

Lucrările de la podul Milișăuți au ajuns într-un impas absolut halucinant

Scris de Saptamanalul de Radauti


Modul în care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași gestionează șantierul privind refacerea podului de la Milișăuți este absolut halucinant.

După ce din luna septembrie a anului trecut lucrările au fost sistate pentru a se amenaja un pod provizoriu, din tuburi, acum, la opt luni distanță, firma Test Prima a fost anunțată sec că are ordin de a reîncepe lucrările la podul mare din data de 24 aprilie dar… fără pod provizoriu în albie.

Este practic un ordin dat doar ca să fie dat pentru că firma Test Prima a anunțat clar că nu poate lucra sub trafic.  Lucru sub trafic ar însemna ca o jumătate de pod să fie dată jos iar pe cealaltă jumătate să se circule…

Specialiștii chiar s-au pronunțat clar că o astfel de variantă ar fi utopică iar nimeni nu își asumă răspunderea producerii unei tragedii.

Proiectul a fost prost făcut de la început și nu a fost prevăzut buget pentru acest pod provizoriu. Pe parcurs însă s-a vorbit de soluții de finanțare iar directorul DRDP Iași chiar s-a bătut cu pumnul în piept la un moment dat că va amenaja în regie proprie acest pod din tuburi  în cel mai scurt timp. Toate s-au dovedit vorbe goale.

Acest pod provizoriu este necesar pentru a asigura traficul ușor în săptămânile în care podul mare ar fi închis pentru a se monta grinzile care ar asigura noua structură.  

Conform contactului, firma Test Prima ar trebui să termine lucrarea în luna iunie a acestui an. În realitate în acest moment lucrarea este în mare impas și nu poate fi exclus nimic, inclusiv o reziliere a contractului. Oricum ar fi, perspectivele sunt rele și foarte rele.

Saptamanalul de Radauti