20/04/2023

Un individ care și-a ucis mama a fost arestat acum pentru că și-a tăiat fratele cu cuțitul

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorilor de la Rădăuți privind arestarea unui individ din Arbore, pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, după ce i-a provocat fratelui plăgi tăiate cu un cuțit.

Cazul este unul cu totul ieșit din comun astfel că și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au acționat pe măsură.

Individul în cauză, Ion Știr, a fost închis în jur de 20 de ani după ce în anul 1997 și-a ucis mama. Acesta era eliberat din 2017 iar acum câteva zile, pe 18 aprilie, în urma unor discuții în contradictoriu, i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit fratelui său pe suprafața corpului. Fratele a suferit leziuni care necesită 14 zile de îngrijiri medicale dar a refuzat să depună plângere.

Poate de frică, poate pentru a-și scăpa fratele de pușcărie, fratele nu a vrut sub nici o formă să depună plângere.

Având în vedere modul în care a acționat agresorul dar și trecutul său infracțional procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-au prelevat de prevederea din Codul Penal care permite sesizarea din oficiu, în cazul faptelor săvârșite față de un membru al familiei.

Fără plângere prealabilă așadar individul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de violență în familie și reținut în arestul poliției județene.  

În ședința de joi, 20 aprilie, Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorilor și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Florin Paiu