24/04/2023

Două microbuze folosite pentru contrabandă au fost confiscate în PTF Siret

Scris de Saptamanalul de Radauti


Două microbuze, estimate la o valoare de 50.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră suceveni duminică, 23 aprilie, pentru transporturi de țigări de contrabandă depistate în urma controale amănunțite în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Țigările transportate erau în valoare de 300-400 de euro.

În primul caz, în jurul orei 17.00, în PFT Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o femeie cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a făcut un control amănunțit asupra microbuzului. S-au descoperit ascunse, după o banchetă din spate, 1.000 pachete de țigări netimbrate, în valoare de 1.750 lei.

Câteva ore mai târziu, într-un alt microbuz condus de un ucrainean în vârstă de 38 de ani a fost descoperit un spațiu special amenajat în plafon. În acel locaș se afla cantitatea de 1.290 de pachete de țigări fără timbru, în valoare de aproximativ 2.200 de lei.  

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de contrabandă, au confiscat țigările și au disponibilizat pentru continuarea cercetărilor cele două mijloace de transport folosite la săvârșirea infracțiunii.

Saptamanalul de Radauti