07/05/2021

Lucrări fără autorizații, sancționate de Primăria Rădăuți

Scris de Unknown


Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Rădăuți anunță sancționarea unui agent economic din municipiu care desfășoară lucrări de reamenajare a unei părți a Magazinului General, fără autorizații de construire. În comunicat se arată că antreprenorul a fost notificat să oprească lucrările, dar acesta a ignorat demersurile primăriei.

„În centrul municipiului Rădăuți, unii antreprenori construiesc după bunul lor plac, ignorând cu nepăsare legislația în vigoare.
În după-amiaza zilei de 5 mai 2021, în jurul orei 17.00, urmare a sesizărilor apărute în spațiul public, șeful Serviciului Urbanism și șeful Poliției Locale, s-au deplasat la obiectivul în litigiu situat în str. Piața Unirii nr.5, unde au constatat că se execută lucrări de placare la fațadă. Titularul investiției, prezent la fața locului, a fost notificat privitor la sistarea lucrărilor însă continuarea acestora a impus ca o echipă din cadrul Primăriei municipiului Rădăuți să fie din nou prezentă joi, 6 mai 2021, ora 9.00, în str. Piața Unirii nr.5, unde s-au constatat lucrări în desfășurare și ocuparea domeniului public, cu o schelă metalică pentru montarea căreia nu există aprobări necesare.


Respectiva lucrare a făcut obiectul verificărilor din partea Primăriei în luna Decembrie 2020, când s-a întocmit procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, nr.13/28.12.2020, când pe lângă amenda aplicată s-a dispus măsura sistării imediate a lucrărilor. Întrucât beneficiarul lucrării a ignorat cele dispuse de Primărie, UAT Rădăuți reprezentată prin primar a formulat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, împotriva beneficiarului investiției. În paralel cu acțiunile întreprinse de cadrele Primăriei Rădăuți, lucrarea respectivă a fost controlată și de către Inspecția de Stat în Construcții, care prin procesul verbal de control din decembrie 2020 a constatat realizarea unor lucrări de construcții cu încălcarea reglementărilor tehnice în vigoare și a cerințelor privind asigurarea calității în construcții, pentru care s-au dispus măsuri cu termene de intrare în legalitate, precum și oprirea execuției lucrărilor.
Urmare a controalelor s-a întocmit informarea nr. 7728/6.05.2021 prin care s-a solicitat depunerea spre instanță a uneri cereri de dispunere a măsurilor necesare prin ordonanță președințială”, se arată în documentul semnat de Corneliu Cîrdeiu, consilierul primarului Bogdan Loghin.

Unknown