08/04/2023

Jurnal de mobilitate KA1 – Using Technology in the Classroom

Scris de Saptamanalul de Radauti


Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți a fost prezentă prin profesorii Anca Irinciuc, Daniela Georgeta Nanu, Ramona Cristina Cherniciuc și Cristian Mihai Văcărean la cursul de formare Using Technology in the Classroom care a avut loc în perioada 01.04-07.04.2023 în Split, Croația. Mobilitatea s-a realizat ca parte a proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA121-SCH-000068326 implementat în anul școlar 2022-2023.

Scopul acestui curs a vizat modalitățile și instrumentele de încorporare a tehnologiei moderne în experiența de învățare a elevilor.

Cursul Using Technology in the Classroom, furnizat de Maksima TC  Erasmus+ Courses Croația, a dezvoltat mai întâi de toate abilitățile necesare pentru a promova un mediu mai dinamic, mai creativ, mai interactiv în sala de clasă, completate fiind cu o impresionantă experiență culturală. Prin urmare, acest curs a oferit participanților oportunitatea de a adăuga plus valoare la propriul stil de predare obținându-se astfel un cadru optim pentru progres instituțional.
Prin participarea la astfel de cursuri de formare în context internațional s-au aprofundat și consolidat conținuturi relevante despre practicile de predare inovatoare, care promovează  eficiența actului didactic și îmbunătățirea tehnicilor de gestionare a timpului, dar și aplicații precum Kahoot, Padlet, Kizoa, Prezi, Quizizz, Canva, Adobe Express și Comic Strip.

De altfel, o școală care beneficiază de proiecte Erasmus+ își formează și motivează personalul eficient și aliniat la misiunea și viziunea modernă a organizației; în plus, toate activitățile care se vor derula în perioada postmobilitate vor contribui în mod direct la creșterea prestigiului și performanței Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți.


(prof. Cherniciuc Ramona Cristina)

Saptamanalul de Radauti