02/08/2023

Investitor imobiliar plasat sub control judiciar pentru înșelăciuni cu prejudiciu de 378.000 de euro  

Scris de Saptamanalul de RadautiUn sucevean în vârstă de 37 de ani, investitor imobiliar care a ridicat un bloc în cartierul Zamca din municipiul Suceava, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, fiind acuzat că a provocat un prejudiciu de 378.000 euro unui număr de 8 persoane vătămate, cumpărători de apartamente. 

Bogdan Vasile P. a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile, având impuse mai multe obligații și restricții. 

Cei 8 sunt cumpărători de bună credință, care au achitat integral sau în mare parte sume pentru apartamente în respectivul bloc. Este vorba de sume undeva între 40.000 și 60.000 de euro de fiecare parte vătămată. 

Inculpatul este acuzat că a indus și menținut în eroare cele 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia anume că,  în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul pe care l-a construit.

Ulterior, investitorul a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materiale de construcții au crescut foarte mult. Astfel, după lungi amânări și tergiversări, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente, contrar contractelor încheiat anterior. 

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigare a CriminalităţiiEconomice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale și trimiterea dosarului în instanță.

Saptamanalul de Radauti