01/08/2023

Ambii părinți a cinci minori cu vârste între 9 și 17 ani au ajuns la pușcărie

Scris de Saptamanalul de Radauti


Situație delicată în satul Humoreni, comuna Comănești, unde cinci copii încă minori au rămas fără ambii părinți, condamnați în același dosar la închisoare cu executare. 

Soții Nicolai și Eva Cherar au fost săltați în baza unei condamnări definitive în dosarul privind exploatarea sexuală a unei minore. 

Nicolai Cherar a fost condamnat la 6 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare iar soția sa, Eva Cherar a primit 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori    

Victima lor este o fata de 16 ani care provine dintr-o familie problemă. 

Minora care abia împlinise 16 ani era însărcinată și avea mai mulți frați mai mici în îngrijire.

Pe acest fond disperat, cu o situație financiară extrem de precară, minora a început să se prostitueze. 

Soții Nicolai și Eva Cherar sunt acuzați că au recrutat-o în vederea exploatării sexuale prin obligare la practicarea prostituției pe fata de 16 ani, profitând de situația acesteia. Practic, cei doi ar fi profitat de situația fetei, i-au oferit mici sume de bani sau țigări, după care i-au spus că dacă vrea să-i fie bine și să aibă venituri constante trebuie să facă sex pe bani cu bărbați pe care ei îi pot găsi. Procurorii DIICOT Suceava susțin însă că fata a fost și amenințată, nu doar convinsă să se prostitueze.

Acuzațiile din dosar au fost solide, atât Tribunalul Suceava cât și Curtea de Apel aplicând pedepse importante, cu executare. 

Revenind la cei cinci copii încă minori ai familiei Cherar, aceștia au ajuns la o mătușă paternă. 

În seara zilei de 31 iulie, reprezentanții Serviciului de Urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au fost informați de către Tribunalul Suceava cu privire la faptul că cinci minori au rămas fără reprezentare legală după ce s-a emis un mandat de arestare pe numele părinților.

După verificările efectuate la fața locului mătușa și-a luat angajamentul că va avea grijă de cei cinci și i-a luat la domiciliul acesteia. 

Chiar și așa, cazul rămâne sau ar trebui să rămâne în atenția celor de la Protecția Copilului.

Saptamanalul de Radauti