09/02/2024

Închisoare cu suspendare pentru o șoferiță care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, la Siret

Scris de Saptamanalul de Radauti


O șoferiță din Botoșani care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei pe o durată de 3 ani de zile.

Sentința a fost aplicată de Judecătoria Rădăuți și confirmată de magistrații de la Curtea de Apel Suceava, care au certificat-o ca definitivă vineri, 9 februarie 2024.

Monitorul de Suceava a scris că, pe 20 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, Adina Z., o tânără în vârstă de 22 de ani pe atunci, din județul Botoșani, aflată la volanul unui VW Passat, în condiții greu de explicat a călcat cu mașina un copil în vârstă de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în dreptul farmaciei Dona, în timp ce șoferița rula pe direcția dinspre Suceava către Vama Siret.

Din păcate, copilul nu a avut șanse de supraviețuire. Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, membrii familiei copilului mort în accident (părinți, frați, doi bunici) ar urma să primească daune morale de aproximativ 700.000 lei, nici această latură civilă nefiind modificată de Curtea de Apel Suceava, a mai scris Monitorul de Suceava.

Saptamanalul de Radauti