12/02/2024

Servicii Comunale Rădăuți, amendată cu 60.000 de lei, din nou pentru cantități mari de gunoaie aruncate și îngropate

Scris de Saptamanalul de Radauti


SC Servicii Comunale Rădăuți, societatea Primăriei Rădăuți, a încasat o nouă amendă de 60.000 de lei, pe linie de mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control, în data de 8 februarie, în municipiul Rădăuți, în incinta fostului AEIZ, unde au fost identificate depozitari semnificative de deșeuri municipale amestecate constând în deșeuri menajere, deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastice, PET-uri, găleți de plastic, anvelope uzate, coroane mortuare din plastic, lumânări de tip candela etc ), plus deșeuri de construcții și deșeuri textile (haine si încălțăminte).

Spațiul aparține S.C. Servicii Comunale S.A și nu este autorizat din punct de vedere al protecției mediului pentru eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor municipale în amestec.

Societatea publică  rădăuțeană a fost amendată cu 60.000 de lei, conform prevederilor OUG nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor.

În teren s-a mai constatat că o parte din deșeuri au fost acoperite cu pământul rezultat din săparea unui șanț perimetral, ceea ce înseamnă infracțiune.  

În acest sens au fost sesizate organele de urmărire penală. 

”Prin actul de control încheiat s-au trasat masuri ferme cu termene de realizare in vederea ridicării deșeurilor municipale în amestec existente care se văd precum și cele care sunt îngropate și predarea acestora la un operator autorizat in eliminare/valorificare”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

 

Saptamanalul de Radauti