09/02/2024

Hoț de lemne, lăsat fără vola și căruța cu care a fost prins în pădure, la Sucevița

Scris de Saptamanalul de Radauti


Pe 8 februarie, polițiștii de la Secția Rurală Marginea au obținut o informație cu privire la faptul că în fondul forestier al Ocolul Silvic Marginea, zona Sucevița, un bărbat taie și sustrage arbori. Într-o parcelă de pe raza comunei Sucevița, a fost prins în flagrant un tânăr care porționa doi arbori de dimensiuni mari proaspăt tăiați.

Bărbatul, din Ciumârna – Vatra Moldoviței, a fost găsit lângă o căruță care era încărcată cu bușteni specia rășinoase. Polițiștii au mai găsit lângă căruță un motofierăstrău, două topoare, un lanț metalic, o canistră din plastic și o centură de fixare a mărfii.

În apropiere era și un utilaj de tip volă, ce avea în cupă șase bucăți de lemn.

Luat la întrebări, bărbatul a declarat că  a luat vola proprietatea fratelui său din zona restaurantului Pasului Palma, fără acordul acestuia, a legat de aceasta o căruță și s-a deplasat în fondul forestier, pentru a sustrage arbori.

Toate bunurile, respectiv utilajul de tip volă, atelajul hipo, motofierăstrăul, cele două topoare, centura de fixare a mărfii și o canistra de aproximativ 10 litri de benzină, au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii Secției Rurale Marginea au întocmit și dosar penal privind infracțiunile de “tăiere ilegală de arbori”, și  “furt de arbori”.

Tot în data de 8 februarie polițiștii Secției Rurale Marginea au mai realizat și două capturi în trafic

Este vorba de o autoutilitară condusă de un bărbat din Cajvana, care transporta fără vreun act de proveniență cantitatea totală de 5,12 mc lemn foc specia rășinoase, în valoare de 880 lei,   respectiv de o autoutilitară condusă de un bărbat din Voitinel, care  transporta 5,37 mc lemn rotund buștean gater în valoare de peste 2.500 de lei.

În toate cazurile, cantitățile de lemn au fost predate în custodia Ocolului Silvic Marginea.

 

Saptamanalul de Radauti