10/05/2024

În Săptămâna Verde aproape 400 de elevi au descoperit universul EGGER

Scris de Unknown


În Săptămâna Verde, 22 – 26 aprilie, aproape 400 de elevi din Rădăuți și împrejurimi au avut ocazia să exploreze universul industrial de la EGGER, descoperind procesele tehnice și valorile companiei într-un tur de fabrică sau participând la o prezentare sau atelier despre activitatea EGGER.

Peste 290 de elevi de gimnaziu sau liceu de la școlile ”Mihai Eminescu” și ”Bogdan Vodă” din Rădăuți și de la școlile din Burla, Dersca, Horodnic de Sus, Măriței, dar și de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret au petrecut câte două ore din Săptămâna Verde în vizită la EGGER. În total, grupurile care au participat la vizită au petrecut 20 de ore explorând fabrica.

După echiparea cu vestă și cască de protecție și câteva fotografii, grupurile au pornit în tur, fie pe linia de producție de PAL brut și PAL melaminat, fie pe linia de OSB, alături de ghizii și de însoțitorii de grup. Pe lângă informațiile tehnice privind procesul de producție, vizitatorii au aflat despre modelul economiei circulare, managementul apei, al energiei, importanța perioadelor de mentenanță sau despre Grupul EGGER în lume.

Feedback de 5 stele

Peste 100 dintre vizitatori au completat și formularul de feedback. 97% dintre ei au acordat 4 sau 5 stele pentru „impresia generală despre experiența la EGGER”. O parte dintre ei cred că o vizită mai lungă ar fi mai potrivită. Astfel ar putea vizita și alte zone din fabrică și ar afla mai multe detalii despre utilaje și instalații.

Rețeta unei vizite de succes la EGGER: 1) echipare, 2) fotografie de grup, 3) tur și 4) scurtă discuție după tur. Două ore petrecute cu rost.

Alte două grupuri de elevi de la școala ”Mihai Eminescu” și Școala Nr.1 Suceava, prea mici pentru a putea merge în tur de fabrică, au aflat mai multe despre activitatea EGGER în cadrul unui atelier susținut de Alina Chifan, director Vânzări, în clădirea de birouri. Aceste activități le-au oferit elevilor o perspectivă mai amplă asupra activității EGGER

Elevii descoperă compania EGGER prin realizarea unui puzzle uriaș.

Pe lângă faptul că am primit vizite, am fost și în vizită. Alina Chifan, director Vânzări EGGER, a susținut o prezentare despre activitatea EGGER în fața a două clase de liceeni de la Colegiul Tehnic Rădăuți. Această oportunitate ne-a permis să împărtășim cunoștințe și să consolidăm legăturile cu comunitatea noastră locală.

Alina Chifan, director Vânzări EGGER, în vizită la Colegiul Tehnic Rădăuți în Săptămâna Verde

La Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți am organizat o vizită inedită. O studentă la Cluj Napoca, pe care EGGER a sprijinit-o pentru continuarea studiilor în SUA, a venit la Rădăuți pentru a susține, alături de alți trei colegi, un atelier pentru două clase de liceeni despre drepturile omului, știință și corelația dintre cele două.

Săptămâna Verde s-a încheiat cu o excursie ghidată și sponsorizată de EGGER pe Via Transilvanica. Elevi și cadre didactice de la școala gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, ghidați de Ecaterina Bota, director Financiar EGGER, au străbătut o parte din Via Transilvanica pe traseul ”adoptat” de EGGER și de care voluntarii EGGER au grijă în fiecare an.

Excursie a școlii gimnaziale ”Bogdan Vodă” Rădăuți, ghidată și sponsorizată de EGGER pe Via Transilvanica
Foto: Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți

 

Unknown