07/05/2024

FOTOREPORTAJ Safety Week la EGGER – o săptămână dedicată siguranței și securității muncii

Scris de Unknown


În fiecare an, pe data de 28 aprilie este marcată Ziua Mondială pentru Securitate și Sănătate la locul de muncă, prilej pentru a atrage atenția asupra dreptului oamenilor de a-și desfășura activitatea într-un cadru sigur și sănătos.

Compania EGGER a marcat acest moment timp de  săptămână întreagă, în perioada 22-26 aprilie prin Safety Week. Au fost organizate activități dedicate siguranței și securității în muncă, prevenirii și stingerii incendiilor dar și protecției mediului.

”ZERO accidente” este viziunea EGGER privind accidentele de muncă.

Angajații au avut ocazia de a-și perfecționa modul de utilizare a unui stingător.

Colegii mai curajoși și curioși au avut ocazia să fie în ”pielea” unui pompier într-o simulare reală de stingere incendiu, de la alarmare și până la eliminarea focului.

Pe platforma EGGER sunt clădiri înalte, care presupun și lucrul la înălțime. Pentru angajații interesați să afle cum este să lucrezi la înălțime, compania a pus la dispoziție un perete de escaladă care le-a permis angajaților să urce, echipați și asigurați cu ham.

În ziua dedicată protejării mediului angajații au participat la un concurs de colectare selectivă, care a testat cunoștințele acestora privind selectarea deșeului menajer.

A urmat o vizită la firma Rotmac Eco, cea care se ocupă de colectarea deșeului menajer și a deșeurilor reciclabile de la EGGER. Astfel, angajații au putut urmări cum sunt sortate deșeurile reciclabile în mai multe sortimente pentru a putea fi valorificate.

Nu au fost uitați nici copiii, joi fiind ziua dedicată siguranței pe înțelesul acestora.
Copiii angajaților s-au plimbat prin fabrică cu autospeciala de stingere a incendiilor aparținând EGGER, iar la final au explorat utilajele din fabrică, pe roți sau pe șine.

Copiii creativi au fost invitați să realizeze desene pe tema protejării mediului care au fost expuse în clădirea de birouri. La final toți au fost premiați.

În cadrul Safety Week, angajații au avut ocazia să experimenteze siguranța și printr-o experiență VR inovatoare, care le-a oferit o perspectivă inedită asupra situațiilor de securitate la locul de muncă.
Săptămâna s-a încheiat cu un exercițiu de simulare a unei intervenții complexe, care a implicat și ISU Rădăuți. Echipajul de intervenție care a participat la această simulare a fost format din aprox. 30 persoane. Echipa SPSU EGGER a simulat o explozie la o clădire de reciclare a lemnului, urmată de un incendiu, cu o victimă blocată pe un siloz din apropiere. La exercițiu au participat ca spectatori peste 50 de angajați.

Unknown