07/05/2024

FOTOREPORTAJ 15 ani de implicare EGGER în comunitate – retrospectiva proiectelor de CSR

Scris de Unknown


Compania EGGER a desfășurat sute de proiecte de responsabilitate socială corporativă în perioada 2008 – 2023. Fiecare proiect a reprezentat o oportunitate de a face o schimbare pozitivă în comunitate din județul Suceava și de a sprijini dezvoltarea durabilă a locurilor în care compania EGGER își desfășoară activitatea.

În cei 15 ani, EGGER a investit în proiecte care se concentrează pe trei piloni principali: educație, sănătate și proiecte sociale. Valoarea totală a sponsorizărilor în această perioadă a depășit 4,45 milioane de euro, reflectând angajamentul EGGER față de comunitatea din județ și dorința de a aduce un impact pozitiv în viețile oamenilor din jur. În fotografiile de mai jos sunt doar o parte dintre proiectele sponsorizate de EGGER.

În aprilie 2008 a fost amenajat locul de joacă din parcul de lângă Mănăstirea Bogdana, Rădăuți
În 2009 a fost amenajat un alt loc de joaca în cartierul Hipodrom, în apropierea Hergheliei din Rădăuţi și au fost oferite alte echipamente (tobogane şi balansoare) pentru modernizarea altor patru locuri de joacă
Patru familii din comuna Dorneşti care au rămas fără locuinţe în urma inundaţiilor din 2010 s-au mutat în case noi, construite integral de către compania EGGER. Pe lângă cele patru case construite, compania EGGER a distribuit două camioane cu apă minerală în regiunile afectate de inundaţii, a oferit 8.000 de m2 de parchet şi 4.000 mp de PAL
În 2016 maternităţile Rădăuţi şi Gura Humorului au fost dotate cu aparatură medicală în valoare de 46.000 de euro de Organizaţia “Salvaţi Copiii” România, cu sprijinul companiei EGGER

 

„Educație juridică pentru liceeni”
În perioada 2016-2017, peste 4.200 de elevi de la licee din județul Suceava au beneficiat de educație juridică, au aflat lucruri elementare despre drepturile și responsabilităţile lor, despre funcţionarea instituţiilor publice, dar şi despre instrumentele juridice pe care ei le au la dispoziţie ca simpli cetăţeni atunci când doresc rezolvarea unei probleme sau prevenirea ei.
În perioada 2016-2018 zece licee din județ au primit echipamente moderne pentru dotarea laboratoarelor de fizică, electronică sau automatizări, în valoare de peste 50.000 de euro.
În perioada 2016 – 2019 compania EGGER împreună cu Crucea Roşie Suceava a desfășurat proiectul „Primul ajutor salvează vieţi”, structurat în trei etape, prin care şi-a propus să înveţe peste 9.000 de elevi să acorde primul ajutor.
În prima etapă au fost instruiți aproape 1.250 de elevi (clasele I – XII) și profesori din zona Rădăuţi-Dorneşti-Satu Mare în acordarea primului ajutor premedical.
În perioada 2017- 2020 aproape 7.000 de cărţi au fost oferite copiilor din clasele I-VIII în peste 50 de şcoli din judeţul Suceava, majoritatea în mediul rural.
Condiții mai bune pentru salvatori: sediul Serviciului de Ambulanță Rădăuți, renovat cu sprijinul EGGER (foto înainte și după renovare). Lucrările de renovare au constat în: termoizolarea și refacerea fațadei sediului, schimbarea ușilor de garaje, refacerea pardoselii garajelor, precum și amenajarea curții interioare. Îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru Serviciul de Ambulanță a fost benefică și populației, indirect, un exemplu fiind o mai bună funcționare a mașinilor de intervenție și a aparaturilor cu care sunt dotate, în special iarna, când nu mai pleacă înghețate bocnă din curtea instituției, ci din garaje, unde stau la cald.

În 2019 a fost inaugurată pista de atletism de la Stadionul Municipal Rădăuți, cu o contribuție a companiei EGGER de 176.000 Euro.
Din 2019 compania EGGER este partener de drum în proiectul Via Transilvanica. EGGER a sponsorizat cu 100.000 Euro amenajarea a 100 de km de traseu în jud. Suceava. Din 2021 voluntarii EGGER au adoptat traseul Sucevița – Vatra Moldoviței, pe care îl ecologizează și marchează periodic.
În 2020 a fost modernizată Secția de Psihiatrie a spitalului municipal Rădăuți, printr-o sponsorizare EGGER de 119.000 Euro. Modernizarea a constat în reabilitarea aproape în totalitate a imobilului, de la zidărie, înlocuirea instalațiilor electrice, termice, sanitare, până la realizarea unui nou acoperiș sau înlocuirea ferestrelor.
”Digitalizarea educației”
În 2020 mutarea școlii în mediul online a îngreunat accesul la educație pentru copiii defavorizați din comunitatea locală. EGGER a venit în sprijinul acestora, oferind 215 tablete către școlile și liceele din Rădăuți, Dornești și Satu Mare și către clasele de învățământ dual din Siret și Suceava, unde EGGER este partener. Pentru desfășurarea în bune condiții a orelor online, EGGER a sprijinit și profesorii cu 40 de laptopuri, table interactive, imprimante multifuncționale și videoproiectoare. Programul EGGER de digitalizare a educației a mai inclus dotarea laboratorului de informatică de la Școala ”Bogdan Vodă” din Rădăuți.
”Digitalizarea educației”
În cooperare cu Primăria comunei Dornești, EGGER a amenajat primul loc de joacă din Dornești, în apropierea Școlii Gimnaziale Nr.1.
În 2022 ”EGGER adoptă o școală” – școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți: schimbarea integrală a mobilierului școlar, table magnetice pentru 12 clase, modernizarea holurilor, a casei scărilor și a toaletelor; amenajarea terenului de sport.
În 2022 ”EGGER adoptă o școală” – școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți: schimbarea integrală a mobilierului școlar, table magnetice pentru 12 clase, modernizarea holurilor, a casei scărilor și a toaletelor; amenajarea terenului de sport.
În 2022 a fost inaugurat primul loc de joacă din comuna Satu Mare, un proiect sponsorizat de EGGER
Compania EGGER alături de asociația AIAS a desfășurat trei proiecte destinate familiilor cu copii cu TSA. Ultimul proiect, în desfășurare, ”ABA in schools” se adresează cadrelor didactice care au la clasă copii cu TSA.
În 2023 a fost inaugurat liftul de la Spitalul Vechi din Rădăuți, care deservește secțiile de Boli infecțioase și Dermatologie. Compania EGGER a oferit o sponsorizare de 80.000 Euro pentru acest proiect.
În 2023 a fost încheiată modernizarea Secției de Ortopedie de la Spitalul Municipal Rădăuți.
În 2023 compania EGGER a sponsorizat Primăria Satu Mare pentru achiziționarea unei autospeciale de pompieri pentru dotarea SVSU Satu Mare. Autospecială, cu o capacitate de 14 tone, dotată cu sprijinul ISU Rădăuți, va fi folosită pentru intervenția în situații de urgență din Satu Mare și Țibeni, până la sosirea pompierilor de la Detașamentul ISU din Rădăuți. Astfel vor fi reduse timpul de răspuns la intervenții și pagubele generate de incendii.
În perioada 2021-2023 grădinița ”Micul Prinț” din Rădăuți a primit sprijin din partea EGGER constând în PAL pentru pătuțurile copiilor, parchet pentru toate sălile de grupă, laptopuri pentru cadrele didactice, dar și sprijinul voluntarilor pentru demontarea mobilierului vechi și instalarea căsuțelor de pe terenul de joacă.

Unknown