18/01/2024

Fost consilier local de la Siret, trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală față de două minore

Scris de Saptamanalul de Radauti


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus, în data de 15 ianuarie, trimiterea în judecată a unui inculpat din Siret pentru comiterea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise față de două fete minore.

Bărbatul trimis în judecată este Marius Mațner,  fost consilier local la Siret și mic om de afaceri local.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani este acuzat că a comis abuzuri sexuale constante și sistematice, cele două victime oferind detalii care i-au convins pe polițiști, procurori și psihologi că spun adevărul.

Pe de altă parte, bărbatul se bucură de prezumția de nevinovăție pe tot parcursul cercetărilor.

De precizat că inculpatul nu a dat declarații în fața anchetatorilor și a refuzat în general să colaboreze, refuzând de exemplu și testul poligraf.

Bărbatul a fost trimis în judecată în stare de libertate având în vedere că plângerile au fost depuse târziu iar ancheta procurorilor s-a întins pe durata a 4 ani de zile.

Inculpatul este acuzat că, în perioada 2009 – 2015, a comis un număr nedeterminat de acte sexuale, abuzând-o sexual în mod repetat şi la intervale regulate de timp, sub formă de raporturi sexuale normale și orale și de altă natură pe o minoră care se afla în grija și paza sa (fata era rudă cu el).

În raport cu această victimă, inculpatul va fi judecat pentru viol.

Fata ar fi fost violată de la vârsta de 8 ani. Abia la vârsta de 18 ani, fata a avut curajul să vorbească.

Din cercetări a mai rezultat că în intervalul 2016-2017, bărbatul și-ar fi continuat pornirile bolnave față de o altă minoră. În acest caz, fata avea 9 ani.

Față de această fată minoră au rezultat abuzuri sexuale repetate şi la intervale regulate de timp, sub formă de atingeri reciproce repetate în zona intimă.

În cazul acestei minore acuzația procurorilor este de ,,agresiunea sexuală”.

Procesul în care va fi judecat inculpatul iar cele două fete au calitatea de părți vătămate a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuți, care va da prima soluție în acest caz.

Saptamanalul de Radauti