18/01/2024

Primarul Sucevei și-a numit nepotul arhitect-șef al Sucevei

Scris de Florin Paiu


Decizie foarte riscantă, cel puțin din punct de vedere electoral, a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care l-a numit ca arhitect-șef al Sucevei pe Ioan C. Lungu, în vârstă de 34 de ani, nimeni altul decât nepotul său.

Decizia s-a făcut prin numire directă, fiind temporară, până la organizarea unui concurs:
„Noi ne chinuim de foarte mulți ani să avem arhitect-șef al orașului, este o necesitate, am avut și concurs organizat și nu s-a ocupat postul. Cei care au deja un renume și cabinete proprii nu vin pe postul de la primărie, câștigă mai mult în privat, din contracte. Acest tânăr e venit de câțiva ani la Primăria Suceava și are deja realizări notabile, lui i se datorează faptul că după multe eforturi s-a aprobat Planul Urbanistic General, care era blocat la București, dar și un alt proiect de succes, foarte modern -GIS Urban.

Este o situație delicată pentru mine, ținând cont de legătura de rudenie, știu că va naște discuții, dar acest tânăr arhitect este un bun profesionist, un om muncitor, care a dovedit că e dornic să facă multe și e dispus să se perfecționeze”, a declarat primarul Ion Lungu pentru Monitorul de Suceava.

Salariul arhitectului-șef al Sucevei este 16.515 lei brut, adică aproximativ 9.600 lei net.

Florin Paiu