16/04/2021

Fetiță de 3 ani, călcată de mașina condusă de tatăl său, în curtea unei societăți din Vicovu de Jos

Scris de Florin Paiu


Un accident de un dramatism extrem s-a consumat luni după-amiază la Vicovu de Jos, în curtea societății Liw Stone SRL. O fetiță de 3 ani, care se juca în poziția șezut pe o alee pavată, în curte, a fost călcată de roata unui BMW condus de tatăl ei. Bărbatul în vârstă de 27 de ani a efectuat o manevră în curtea societății, fără a o observa pe micuță.  

Conform anchetei poliției, în jurul orei 15.30, un tânăr de 27 de ani, din Vicovu de Jos, care conducea un BMW a intrat de pe drumul național în curtea societății tatălui său, unde a efectuat un viraj la dreapta, pentru a pătrunde pe o alee pavată. Acolo se afla fetița de 3 ani, care se juca în poziția de șezut, pe pavaj. Din păcate, roata dreapta față a mașinii a trecut peste fetiță, provocându-i leziuni incompatibile cu viața.  

Tatăl și-a luat fetița inconștientă în brațe, a urcat-o în mașină și a transportat-o către Spitalul Municipal Rădăuți, sunând totodată la 112. La Horodnic de Sus, s-a întâlnit cu ambulanța.

Fetița a ajuns la spitalul Rădăuți, în stop cardio-respirator, cu traumatism cranio-cerebral sever și alte traumatisme. Decesul a fost declarat la aproximativ o oră de la accident.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă într-un caz de acest gen asta nu mai contează deloc. Drama tatălui este cumplită. Tânărul nu consumase alcool.

Florin Paiu