16/04/2021

Tatar așteaptă finalizarea sensului giratoriu care leagă centura de drumul spre Dornești

Scris de Unknown


În emisiunea Față în Față realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA, fostul primar al municipiului, Nistor Tatar, a vorbit despre șoseaua de centură a municipiului care, chiar dacă a fost finalizată și inaugurată, nu a dus la scoaterea traficului greu din municipiu, pentru că nu s-a finalizat sensul giratoriu care o leagă de șoseaua spre Dornești.

„Ruta ocolitoare este cea mai importantă realizare din mandatul meu de primar. Dar trebuie să fim corecţi şi să spunem că eu când am ajuns la primărie am găsit un studiu de fezabilitate realizat în rimpul primarului Aurel Olărean, proiect care era depus la Ministerul Transporturilor şi era începută o licitaţie pentru lucrări. Se ştia cine va fi constructorul. Am beneficiat şi de ajutorul domnului ministru Cuc şi al celorlalţi miniştri care au fost în timpul mandatului meu, cu care am avut o colaborare foarte bună şi cărora le mulţumesc şi pe această cale. Ruta ocolitoare este o investiţie extraordinar de bună pentru municipiul Rădăuţi şi pentru localităţile din jur. Dacă acum, în primăvară, se termină acel sens giratoriu de pe drumul spre Siret, problemele sunt rezovate sută la sută, este o realizare cu care mă pot mândri. Dar nu am fost singur.

Cu tăiatul panglicii este altceva… Dar eu am observat că inaugurarea a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Flutur, nici măcar de primarul în exerciţiu.

MC: Care a fost contribuţia Consiliului Judeţean Suceava la proiect?

NT: Eu pot să întreb şi care a fost contribuţia primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru că şi el a fost prezent la eveniment.

MC: Poate domnul Lungu a fost prezent ca să vadă cum ar trebui să arate o şosea de centură, pentru că Rădăuţiul este printre puţinele localităţi care are o centură în formă de inel, care ocoleşte întregul oraş şi care, probabil, în ani de zile, va fi înglobată în oraş. Pentru că această centură va dezvolta fantastic de mult Rădăuţiul.

NT: Sigur se va dezvolta Rădăuţiul în jurul rutei ocolitoare. În plus, mă bucur că a fost la Rădăuţi domnul ministru al Dezvoltării. Foarte bine că a venit în Rădăuţi. A fost şi domnul Stănescu în Rădăuţi, când eram eu primar şi mi-a aprobat investiţiile. Pentru că acele investiţii, bazinul de înot şi la spital, care sunt aproape finalizate, sunt tot de pe timpul când eram eu primar. Am văzut că tot domnul Flutur prezenta investiţiile, nu ştiu în ce calitate, că primarul nostru era ocupat. A mai prezentat acolo o fiţuică, o schiţă cu un spital. Ştiţi foarte bine că la spital s-a pierdut acel milion de euro care era cu titlu de sponsorizare de la domnul Mandachi, prin Crucea Roşie.

Referitor la ruta ocolitoare, cred că am avut şi şansa să fie PSD la guvernare, şi faptul că încă nu era prezentă pandemia de coronavirus, pentru că acum sigur ar fi mai complicat cu fondurile”.

Unknown