18/07/2023

Fată de 12 ani, accidentată mortal în timp ce se grăbea să traverseze drumul

Scris de Saptamanalul de Radauti


O fată în vârstă de 12 ani a fost accidentată mortal în timp ce încerca să traverseze drumul județean din localitatea de domiciliu, Bosanci.  Tragedia s-a produs marți, 18 iulie, în jurul orei 11.00, Din păcate, minora nu a avut nici o șansă, fiind declarată decedată la locul tragediei.   

Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că un tânăr în vârstă de 26 de ani, Cornel R., din municipiul Suceava, aflat la volanul unui VW Touareg cu numere de Botoșani, cu care circula pe direcția de la Luncușoara spre Bosanci, la intersecția cu strada Livezilor din Bosanci, a acroșat-o violent pe fata de 12 ani, localnică, angajată în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure. 

Șoferul a încercat să evite tragedia, a tras de volan, dar impactul violent nu a putut fi evitat.  

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. 

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă și continuă cercetările. 

Oamenii din Bosanci și nu numai acuză faptul că este încă un accident care putea fi evitat dacă se circula cu viteza legală în localitate, ori măcar cu o viteză aproape de cea legală. 

Rămâne de văzut dacă ancheta privind infracțiunea de ucidere va urmări și viteza cu care se deplasa șoferul în localitate. 

Cert este că traversarea imprudentă, în fugă, este cauza care a determinat producerea accidentului.

Saptamanalul de Radauti