19/07/2023

Descinderi repetate ale polițiștilor în Bazarul Rădăuți, ”izvor” de țigări de contrabandă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor vamale, au desfășurat acțiuni repetate în Bazarul Rădăuți pe linia combaterii traficului cu țigări.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis că pe acest fond au fost confiscate în total peste 16.000  pachete cu țigarete de contrabandă, ocazie cu care au fost întocmite nu mai puțin de 13 dosare de urmărire penală înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți. 

În aceste dosare sunt vizate mai multe persoane cunoscute pentru că fac afaceri cu țigări de ani de zile, în aceleași locuri din Bazarul Rădăuți. 

Faptul că cei cunoscuți pentru comerț cu țigarete de contrabandă de ani de zile nu au încetat activitatea infracțională (chiar și după ce li s-au confiscat țigări iar față de ei s-au luat măsuri preventive), a dus la acțiuni și mai hotărâte din partea polițiștilor și procurorilor. 

Astfel, marți, 18 iulie, doi suspecți au fost audiați din nou și puși sub acuzare pentru contrabandă în formă agravantă. 

Paul Emanoel Costea și Lilia Turianska, au fost reținuți în arest, în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Saptamanalul de Radauti