18/07/2023

DRDP Iași a semnat contractul pentru execuția podului provizoriu de la Milișăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a semnat marți, 18 iulie, contractul de execuție cu firma care va face podul provizoriu din tuburi de la Milișăuți, varianta provizorie pe care se va circula de la Rădăuți spre Milișăuți pe perioada cât podul rutier de pe drumul național va fi închis pentru înlocuirea grinzilor. 

Informația este oficială, contractul fiind semnat cu firma Florconstruct SRL Suceava. 

Acest pod provizoriu blochează șantierul podului de la Milișăuți din luna septembrie a anului trecut.

Zecile de mii de suceveni afectați de situație, cu un trafic care se desfășoară deja de ani alternativ, pe o singură bandă, așteaptă acum și  execuția concretă a acestui pod și mai ales reparația celui mare. 

Tuburile pentru acest pod provizoriu sunt achiziționate și transportate în albie, în zona în care va fi amenajată această variantă de circulație provizorie.

Mai nou, de luni, 17 iulie, în albia râului au apărut și grinzile de mari dimensiuni pe care firma Test Prima le va folosi pentru reabilitarea podului mare de pe DN 2 H Milișăuți – Rădăuți.  

Vorba cuiva, la Milișăuți, sub pod, este o adevărată expoziție de materiale din domeniul reparații drumuri și poduri. Se mai așteaptă acum și lucrările la modul concret.  

Saptamanalul de Radauti