17/07/2023

20 de ani de pușcărie pentru că a violat și ucis o bătrână

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un individ în vârstă de 37 de ani a primit o pedeapsă destul de blândă pentru viol urmat de moartea victimei, aceasta fiind o bătrână în vârstă de 82 de ani. 

Constantin Mandric a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, 6 ani de închisoare pentru viol și 1 an de închisoare pentru infracțiunea de violare de domiciliu. În urma contopirii a rezultat pedeapsa de 20 de ani și 4 luni de închisoare.

Fapta a fost comisă în luna august a anului trecut la Broșteni, în satul Cotârgași. 

Cercetările din acest caz au stabilit că pe timp de noapte, în jurul orei 22.00, după ce a consumat băuturi alcoolice la un local din apropiere, bărbatul de 37 de ani s-a deplasat la locuința victimei, cunoscând că aceasta locuia singură, cu intenția de a întreține raporturi sexuale. El a reușit să pătrundă în interior, după care a tras-o pe victimă de pe pat și a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta, împotriva voinței acesteia. Femeia a ripostat și a încercat să scape, provocându-i acestuia zgârieturi pe față. 

Din ancheta polițiștilor judiciariști și a procurorului criminalist de caz a mai rezultat că, pe fondul opoziției victimei, bărbatul i-a imobilizat acesteia ambele brațe prin comprimarea pe piept, după care a părăsit locuința femeii.

Necropsia efectuată a stabilit că moartea victimei a fost violentă și a fost cauzată de asfixia mecanică prin comprimare toracică.

Saptamanalul de Radauti