09/09/2021

EGGER a organizat Ziua porților deschise în perioada 1-3 septembrie

Scris de Unknown


În perioada 1-3 septembrie 2021 compania EGGER a organizat Ziua porților deschise la fabrica din Rădăuți pentru reprezentanții administrațiilor locale învecinate.

Primarii, consilierii locali și funcționarii din Administrațiile locale din Rădăuți, Dornești și Satu Mare au participat la Ziua porților deschise la EGGER. 30 de reprezentanți ai comunității în care ne desfășurăm activitatea au luat parte la discuții, prezentări și tururi de fabrică.

Prin cele trei zile dedicate Zilelor porților deschise ne-am propus să oferim mai multe informații privind activitatea de pe platforma industrială din Rădăuți din ultimii doi ani. Am început cu Raportul de sustenabilitate EGGER. Raportul pe 2020 conține exemple de bune practici care ilustrează modul în care abordăm tema sustenabilității în activitatea și acțiunile noastre zilnice. De asemenea, prezentăm obiectivele noastre de sustenabilitate și subliniem astfel angajamentul nostru clar față de o gestionare durabilă, pentru mai multe generații.

Agenda discuțiilor a mai inclus proiectele de CSR din ultimii doi ani, precum contribuția EGGER în domeniul sănătății (ex. la Spitalul Municipal Rădăuți, materiale anti-COVID) sau educației (ex. proiectul ”Digitalizarea educației”) și concluziile studiului de sănătate realizat periodic pentru EGGER Technologia.

În timpul turului de pe platforma industrială participanții au aflat detalii tehnice despre procesul de producție și produsele EGGER, în special PAL, de la Rădăuți și managementul apei uzate de pe platforma industrială.

”Am invitat reprezentanții administrațiilor locale învecinate pentru a le oferi o perspectivă mai clară asupra activității fabricii noastre și a impactului pozitiv – prin angajați, impozite locale, furnizori , sponsorizări –  pe care EGGER îl are în comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Obiectivul nostru este să construim și să consolidăm relații sustenabile cu reprezentanți din educație, sănătate și comunitate, principalele domenii spre care ne orientăm atenția în proiectele noastre de implicare locală. Ziua porților deschise este o oportunitate potrivită în acest sens” a declarat Alina Chifan, director de Vânzări al EGGER Romania.   

Precedentul eveniment de tip Ziua porților deschise a avut loc în iunie 2019, scopul EGGER fiind ca periodic să reluăm acest tip de întâlniri, astfel încât să contribuim la crearea unei relații transparente și deschise între companie și comunitatea locală.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Ziua porților deschise la EGGER

Ziua porților deschise timp de 3 zile, 1-3 septembrie

30 de reprezentanți ai administrațiilor locale din Rădăuți, Dornești și Satu Mare
Prezentări, discuții, propuneri de proiecte și tururi de fabrică

Raportul de Sustenabilitate EGGER pe anul 2020 – disponibil aici

Ziua porților deschise pentru administrația publică locală Rădăuți


Ziua porților deschise pentru Administrația publică locală Dornești

Ziua porților deschise pentru Administrația publică locală Satu Mare

Unknown