09/09/2021

Cazuri de covid la profesori de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Cel puțin doi profesori de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au fost depistați pozitiv la Covid-19, astfel că începerea anului școlar la această unitate de învățământ, cu toate clasele în format fizic, este sub incertitudine.

Directorul Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Suceava și s-a cerut o anchetă epidemiologică. Funcție de anchetă, testele care probabil se vor mai face și rezultatele acestora, se va stabili dacă este vorba de un focar ori de cazuri izolate.

Consiliul de administrație al colegiului a trimis Inspectoratului Școlar Județean o propunere privind felul în care se va desfășura deschiderea noului an școlar. O parte din elevi ar urma să meargă la școală de luni, 13 aprilie, însă doar în clasele lor, cu diriginții, în timp ce alții ar urma să „participe” online la deschiderea anului școlar.
Probabil că la finele acestei săptămâni vor veni informații mai concrete despre începutul de an școlar de la „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Florin Paiu