09/09/2021

Traian Andronachi anunță că va candida pentru postul de primar al municipiului Rădăuți

Scris de Florin Cotos


În emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA Rădăuți, avocatul Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți a vorbit despre ofertele politice primite după ce a fost demis de primarul Loghin. Andronachi a spus că i s-a oferit șefia PSD Rădăuți, dar și alte funcții importante.

„MC: Preşedintele PSD Suceava, domnul Ioan Stan, a spus că Traian Andronachi este o variantă bună pentru viitorul candidat de primar al Rădăuţiului. Vă tentează acest lucru sau măcar idea de a intra în competiţie cu domnul Loghin?

TA: După ce a câştigat alegerile, întrebat de un moderator cum se simte după ce i-a bătut pe Tatar, pe Olarean şi pe ceilalţi candidaţi, Loghin a răspuns: “Şi pe Andronachi”.  Moderatorul îi spune “Bine, dar Andronachi nu a participat”, Loghin răspunde “nu-i nimic, l-am bătut şi pe el”. Deci o să candidez la primărie, numai să fim sănătoşi. Este o opţiune bună, pentru că, în momentul de faţă, constat ce se întâmplă la nivel national. Vă daţi seama că PSD nu este singura opţiune, însă a fost prima formaţiune care m-a contactat în acest sens. Nu este niciun fel de secret, am o relaţie bună şi cu domnul Stan, şi cu domnul Bejenariu, şi cu Bucureştiul, şi cu Rădăuţiul. Cred că oamenii m-ar aştepta în PSD la nivel de Rădăuţi cu braţele deschise. Încă nu s-a întâmplat acest lucru, dar e probabil în viitorul apropiat. Acum am treabă cu cabinetul de avocatură, mai am puţin şi îi dau drumul, în momentul de faţă reabilitez un spaţiu. După ce termin cu acest lucru, dăm drumul şi la etapa cealaltă.

MC: Din câte ştiu eu, aţi avut o colaborare foarte bună cu domnul Nistor Tatar.

TA: A fost un om de cuvânt, căruia nu am ce să-i reproşez. Discuţia a fost că el mi-a zis „Traiane, vreau să te propun eu, când vin alegerile, ca preşedinte al PSD”. Am spus „Bine, cum vreţi dumneavostră”. Eu nu mă grăbesc, nu fug după nicio funcţie, că au fost discuţii inclusiv că am nevoie de funcţii la stat. Am primit oferte, inclusiv la stat, la nivel înalt, după plecarea de la Spitalul Rădăuţi. Am refuzat toate ofertele, eu mă descurc în mediul privat. Am fost avocat înainte, avocat sunt şi acum şi, mulţumesc lui Dumnezeu!, îmi merge bine.

Vreau câteva lucruri importante în avocatură, vreau foarte tare să câştig acest proces pentru oamenii aceştia, pentru că, dacă pierd procesul, şansa lor s-a epuizat. Iar nedreptatea care li s-a făcut e crasă, nu flagrantă. Cineva trebuie să apere interesele acestor oameni care, chiar dacă nu dispun de resuse financiare… Nu poţi specula tu, în calitate de organ ierarhic superior, că nu au bani şi nu se pot judeca. Unde am ajuns? Chiar aşa ceva?”, a spus Traian Andronachi în emisiunea lui Marius Cocoș.

Interviul complet va fi publicat în ediția „Săptămânalul de Rădăuți” de săptămâna viitoare.

Florin Cotos