29/01/2021

DSP Suceava, precizări privind controlul realizat la Spitalul din Rădăuți

Scris de Unknown


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au verificat modul în care s-au făcut vaccinări anti-Covid 19 la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce o reclamație a fost trimisă la Ministerul Sănătății cum că ar fi fost vaccinate persoane care nu erau înscrise și care nu se încadrau în etapa I sau II. Ministerul Sănătății a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a solicitat controlul după ce s-a constatat că în perioada 15-23 ianuarie 2021 au fost imunizate în centrul de la Rădăuți 563 de persoane marcate ca eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare.

La cererea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției Sănătate Publică Suceava au efectuat un control la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, după ce s-a constatat că, în perioada 15-23 ianuarie 2021 au fost imunizate în acest centru 563 de persoane marcate ca eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare. Controlul a avut ca scop verificarea modului de aplicare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România în acest centru”, se arată în comunicat.

La momentul controlului, inspectorii DSP Suceava au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicația Rovaccinare pe baza CNP-ului și nici în listele de pacienți programați pentru ziua în curs.

Unknown