29/01/2021

Doctor din conducerea Spitalului Rădăuți, amendat pentru numărul mare de vaccinați de sub 65 de ani

Scris de Unknown


Directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuți a fost amendat cu 5000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, pentru disfuncții în ceea ce privește centrul de vaccinare împotriva Covid-19. Conform surselor Monitorul de Suceava, în urma unui control al DSP Suceava, venit în urma a două reclamații privind respectarea protocolului vaccinării, s-a constatat că la Spitalul Rădăuți ar fi fost vaccinate circa 500 de persoane sub 65 de ani. Numărul pare foarte mare și există suspiciunea că s-au făcut multe vaccinări fără programare prin platforma națională.

Contactat de Monitorul de Suceava, managerul spitalului, Traian Andronachi, a declarat că responsabilitatea centrului de vaccinare este a directorului de îngrijiri medicale, numit prin dispoziția primarului, în calitate de organizator, și a directorului medical, în calitate de coordonator. Referitor la cele circa 500 de persoane sub 65 de ani vaccinate, managerul Andronachi a afirmat că numai Spitalul Rădăuți are 600 de angajați, în mod evident toți sub 65 de ani. O verificare amănunțită va lămuri probabil câți dintre vaccinații sub 65 de ani aveau motive temeinice pentru a fi imunizați atât de repede.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat recent că 30% dintre vaccinări sunt făcute în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct și se vaccinează la centre unde se lucrează încă pe hârtie. Aceste vaccinări peste rând pot trezi tot felul de suspiciuni și de altă natură.

Unknown